CUTREMURĂTOR. Un băiat de 11 ani povesteşte cum i-a fost ucisă familia

Băiatul a povestit cum şi-a acoperit faţa cu sângele fratelui său şi a pretins că este mort în timp ce bărbaţi înarmaţi loiali Guvernului sirian au pătruns în casa sa şi au ucis şase membri ai familiei sale în timpul masacrului de la Hula, relatează Guardian, în ediţia online.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 14:54
CUTREMURĂTOR. Un băiat de 11 ani povesteşte cum i-a fost ucisă familia

Tânărul supravieţuitor a povestit că trupele au ajuns în districtul său sâmbătă, în jurul orei 03.00, cu câteva ore după ce obuzele au început să cadă peste Hula.

Au venit în vehicule blindate şi erau şi câteva tancuri”, susţine el. „Au tras cinci gloanţe în uşa casei noastre. Au spus că îi vor pe Aref şi Shawki, tatăl şi fratele meu. Apoi au întrebat de unchiul meu, Abu Haidar. Îi ştiau şi lui numele„, a explicat băiatul.

Cuprins de frică, el a rămas la intrarea în casă, în timp ce bărbaţii înarmaţi au ucis toţi membrii familiei sale în faţa lui.

Mama a strigat la ei„, a declarat băiatul. „I-a întrebat: Ce vreţi de la soţul şi fiul meu? Un bărbat chel şi cu barbă a împuşcat-o cu o mitralieră. Apoi au ucis-o oe sora mea, Rasha, cu aceeaşi armă. Ea avea cinci ani. După care l-au împuşcat pe fratele meu Nader în cap şi în spate. Am văzut cum sufletul lui i-a părăsit corpul în faţa mea. Au tras în mine dar glonţul a trecut pe lângă mine şi nu am fost lovit. Tremuram aşa de tare încât am crezut că mă vor vedea. Mi-am acoperit faţa cu sânge ca să creadă că am murit„, povesteşte el.

Convinşi că activitatea lor s-a încheiat, bărbaţii s-au mutat în alte zone ale case, de unde au început să fure diverse bunuri. „Au furat trei televizoare şi un computer”, a declarat băiatul.

La ieşirea din casă, băiatul susţine că unul dintre bărbaţii înarmaţi i-au găsit pe cei trei bărbaţi pe care îi căutau şi i-au ucis pe toţi. „L-au împuşcat pe tata şi pe unchiul meu. Apoi l-au găsit pe Aref, fratele meu mai mare, lângă uşă. L-au împuşcat şi pe el„, adaugă copilul.

Băiatul susţine că a aşteptat până când vehiculele blindate au părăsit strada şi a fugit la casa unchiului său din apropiere, unde s-a ascuns. El susţine că aceiaşi bărbaţi au bătut la uşă câteva minute mai târziu, întrebându-l pe unchiul lui dacă ştie cine locuieşte în casa pe care tocmai o distruseseră.

Nu ştiau că era rudă cu mine şi când au vorbit cu el au descris şase persoane ucise în casa mea. Ei m-au inclus şi pe mine. Au crezut că am murit„, a povestit el.