Cutremure succesive în România sâmbătă dimineaţă

Publicat: Sâmbătă, 15 Februarie 2020 10:47 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Februarie 2020 10:47 // Sursa: romaniatv.net

România a fost lovită de două cutremure mici sâmbătă dimineață, seismologii au întregistrat alte două cutremure ce s-au produs pe suprafața României. Se pare că seismele sunt din ce în ce mai frecvente la noi în țară. Doar în ultima lună s-au produs peste 10 cutremure.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat că două cutremure au avut loc, azi, în România. Potrivit specialiștiilor, primul seism a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs în Oltenia, județul Gorj, la ora 1:40. În plus, cutremurul a avut loc la o adâncime de 7 km.

Cel de-al doilea cutremur, a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter și s-a produs zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adancime de 118 km. Cutremurul a avut loc la ora 3:29.

Se pare că România este lovită din ce în ce mai des de cutremure. Reamintim că și mai multe țări din Europa au avut parte de seisme puternice, ce s-au soldat atât cu zeci de morți, cât și cu mai mulți răniți. Să fie acesta începutul unei catastrofe? Experții nu știu la ce să se aștepte, însă există toate șansele ca România să fie lovită de un cutremur puternic, iar efectele acestuia vor fi devastatoare.

Două cutremure s-au produs, în mai puțin de 10 minute, în zona seismică Vrancea. Cele două seisme au avut magnitudini de 3,5 şi, respectiv, 3,4 și au fost înregistrate joi, în jurul orei 22.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurele au avut loc adâncimi de 124 de kilometri, respectiv 104 km.

Cel mai puternic seism din acest an, de magnitudine 5,2 s-a produs pe 31 ianuarie în Vrancea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur cutremur Oltenia cutremur vrancea INFP
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H