Cutremure succesive în Taiwan. Au fost resimţite în toată ţara, inclusiv în capitala Taipei

Două seisme puternice s-au produs în Taiwan într-o singură oră. Insula Taiwan se află în apropierea joncţiunii a două plăci tectonice şi este predispus la cutremure.

17 sept. 2022, 22:33
Cutremure succesive în Taiwan. Au fost resimţite în toată ţara, inclusiv în capitala Taipei

Două cutremure au zguduit Asia, iar specialişgii avertizează că ar mai putea fi replici. Primul seism, cu magnitudinea 6,1, a zguduit sâmbătă sud-estul Taiwanului, dar nu au fost raportate pagube sau întreruperi în reţelele de furnizare a energiei electrice.

Cutremurul s-a produs la adâncime de 10 kilometri, având epicentrul în comitatul Taitung, o zonă slab populată a insulei. Al doilea cutremur a avut magnitudinea 5,2, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Acesta sa fost înregistrat de aparate la o oră diferenţă de primul şi s-a produs tot la adâncimea de 10 kilometri.

Cutremur cu magnitudine 7 în Noua Caledonie
Comisarul comitatului Taitung, April Yao, a scris pe pagina sa de Facebook că primul seism a fost „extrem de puternic”, potrivit Reuters.

Departamentul de pompieri din Taiwan a anunţat că nu a primit încă nicio informaţie privind producera de pagube. Compania de utilităţi Taipower a spus că nu a existat nicio întrerupere a alimentării cu energie electrică pe coasta de est a Taiwanului.

Un nou cutremur cu magnitudine peste 4 în Vrancea. Ce spune Mărmureanu despre marele cutremur
Cutremurul a fost resimţit în tot Taiwanul, inclusiv în capitala Taipei. Insula Taiwan se află în apropierea joncţiunii a două plăci tectonice şi este predispus la cutremure. În 2016, peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur produs în sudul Taiwanului în 2016. Un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.