Cutremurul devastator din Papua-Noua Guinee a provocat peste 75 de morţi. Peste 500 de oameni au fost răniţi

Bilanţul deceselor din Papua Noua Guinee după cutremurul devastator cu magnitudinea 7,5 de săptămâna trecută a depăşit 75, au informat marţi autorităţile.

06 mart. 2018, 08:13
Cutremurul devastator din Papua-Noua Guinee a provocat peste 75 de morţi. Peste 500 de oameni au fost răniţi

Cutremurul a distrus reţelele de comunicaţii şi de transport din provinciile izolate Southern Highlands, Hela, Enga şi Western, la circa 560 de kilometri nord-vest de capitala Port Moresby.

În timp ce autorităţile din această ţară responsabile pentru gestionarea dezastrelor au plasat bilanţul deceselor la 75, responsabilii locali au raportat peste 100 de morţi în urma acestui cutremur, unul dintre cele mai puternice din regiune din ultimii ani.

Premierul ţării, Peter O’Neill, a calificat situaţia drept „un dezastru fără precedent” şi a decretat stare de urgenţă în zonele afectate de cutremur.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, inclusiv de un cutremur cu magnitudinea 6, înregistrat luni.

Circa 143.000 de persoane au fost afectate, iar cel puţin 17.000 au fost strămutate„, a indicat pentru DPA de la Port Moresby Udaya Regmi, şeful Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din această ţară.

Potrivit acestuia, peste 500 de persoane au fost rănite, iar mulţi dintre răniţi nu au putut avea acces la asistenţă medicală deoarece spitalele locale au fost avariate în urma cutremurului.