CUTREMURUL DIN NEPAL ar fi fost mult mai mare. Ce spun măsurătorile chinezilor

Cutremurul din Nepal a cauzat moartea a mii de persoane, distrugând în același timp o parte importantă din infrastructura țării. Acum, autoritățile chineze și cele americane se contrazic în legătură cu intensitatea acestuia.

02 mai 2015, 09:51
CUTREMURUL DIN NEPAL ar fi fost mult mai mare. Ce spun măsurătorile chinezilor

Un cutremur de 4 grade pe scara Richter nu este doar de două ori mai puternic decât unul de două grade. După cum scriu cei de la Quartz, scara este, mai degrabă, una logaritmică. Mai exact, un cutremur de 4 grade nu are de două ori, ci de 1.000 de ori mai multă energie decât unul de două grade. În această situație, diferența dintre raportul agenției chineze specializată în domeniul seismelor și cel al agenției similare din Statele Unite este una considerabilă.

Conform americanilor, cutremurul din Nepal a avut o intensitate de 7,8 grade pe scara Richter. De cealaltă parte, chinezii susțin că a fost de 8,1 grade. Dacă aceștia din urmă au dreptate, cutremurul ar fi fost în realitate de 2,8 ori mai puternic decât s-a crezut inițial. Din câte se pare, Charles Francis Richter a propus o astfel de scară deoarece diferențele dintre cel mai mic cutremur și cel mai mare sunt de proporții colosale. Site-ul a prezentat o serie de imagini în care prezintă intensitate anumitor cutremure sub forma unor pătrate.

Mai multe detalii pe playtech.ro