Cutremurul din Pakistan: Bilanţul a ajuns la 515 morţi, eforturile de salvare îngreunate de insurgenţi

Bilanţul victimelor cutremurului din sud-vestul Pakistanului a ajuns la 515 morţi, a declarat vineri un responsabil local, în condiţiile în care atacurile insurgenţilor îngreunează eforturile de salvare, iar supravieţuitorii se plâng de lipsa adăposturilor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 13:50
Cutremurul din Pakistan: Bilanţul a ajuns la 515 morţi, eforturile de salvare îngreunate de insurgenţi

Babar Yaqoob, secretarul şef al provinciei Balucistan, a făcut public noul bilanţ în timpul unei vizite în regiunea Arawan, distrusă de cutremurul cu magnitudinea 7,7 care s-a produs marţi.

Echipele de salvare încă descopereau trupuri neînsufleţite în casele ale căror pereţi şi acoperişuri s-au prăbuşit. În satul Labash, în apropiere de Arawan, au fost distruse peste jumătate din cele 3.000 de case. ‘Peste tot pe unde mergem, oamenii cer corturi’, a afirmat un alt responsabil, Abdul Qadeer Baloch.

Regiunea aridă este un bastion al insurgenţilor separatişti din Frontul de eliberare a Balucistanului (BLF), care au tras de două ori asupra elicopterelor ce transportau oficiali militari responsabili cu gestionarea dezastrului, informează agenţia de presă britanică.

Joi, elicopterul preşedintelui Autorităţii pakistaneze pentru gestionarea dezastrelor, Saeed Aleem, a fost vizat de două rachete care şi-au ratat ţinta, iar vineri, au fost trase focuri de armă asupra a două elicoptere care transportau ajutoare, potrivit unor surse militare.

Rebelii, care au ucis mulţi civili şi membri ai forţelor de securitate, luptă pentru independenţa faţă de Pakistan. Ei acuză guvernul central de furt din bogatele rezerve de minereuri din regiune şi forţele de securitate de încălcări ale drepturilor omului la scară largă.

Balucistan, care se învecinează cu Iranul şi Afganistanul, este, de asemenea, teatrul de operaţiuni pentru grupuri islamiste armate, cum ar fi talibanii şi militanţii din Lashkar-e-Jhangvi (LEJ), o grupare ostilă minorităţii musulmane şiite.


loading...
Partenerii noștri