Cuvântul „GHINION” l-a făcut celebru pe KLAUS IOHANNIS. Un apropiat explică de ce l-a folosit

KLAUS IOHANNIS a devenit celebru, în campania electorală pentru prezidenţiale, pentru cuvântul "Ghinion". Părintele profesor Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, explică de ce a folosit preşedintele acest cuvânt.

05 mart. 2015, 08:37
Cuvântul „GHINION” l-a făcut celebru pe KLAUS IOHANNIS. Un apropiat explică de ce l-a folosit

Părintele profesor Constantin Necula spune că Iohannis a fost inspectorul său general când preda limba Italiană la Colegiul Lazăr, unde predă şi Carmen Iohannis.

„Îl admir. (…) E una dintre simpatiile mele mai vechi. Un respect reciproc absolut. Ne mai leagă ceva la modul fundamental: am fost alături de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. În situaţii de prietenie, la cununii – ca martor, el -, am petrecut împreună sub acelaşi cer al Sibiului, care în mod cert oferă altă osatură de cultură religioasă culturii sale religioase„, a spus profesorul la Gandul Live.

CITEŞTE ŞI Episod din culisele vizitei lui Iohannis la Berlin. Cum l-a pus la punct preşedintele pe un jurnalist german

Constantin Necula a explicat şi de unde se trage cuvântul „ghinion” folosit de Klaus Iohannis.

„Îl ştiu de la catedră, îl ştiu din declaraţiile studenţilor săi – apropo de ghinionul acela care l-a ghinionit, este un tic verbal. Asta le spunea mereu elevilor săi când îi întreba dacă au rezolvat problema, iar ei se chinuiau să-i dovedească profesorului Iohannis că ştiu. El avea un tic, pozitiv zic eu, de a spune Ghinion. Şi de acolo a rămas”, a explicat ierarhul.

„S-a spus la un moment dat că perechea prezidenţială nu are copii. Ne-am gândit să ieşim în Piaţa Mare câţiva, care am fost profesori în liceu, să ne strângem lăzăriştii laolaltă cu cei din Bruckenthal şi să spunem Noi suntem copiii lor. Pentru că a reduce viaţa unui om doar la ce iese din carnea sa este un pic iraţional. Omul acesta a creat generaţii întregi de oameni, este un profesor de fizică eminent”, a mai spus Necula.