Cuvinte INTERZISE în viziunea părintelui Arsenie Boca. Ce să NU spui niciodată

Părintele Arsenie Boca a lăsat o sumedenie de învățături care au fost publicate în diverse cărți. În cartea "Învățături ale părintelui Arsenie Boca", tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoara, aflăm câteva învățături care dau răspunsuri la multe dintre întrebările omului de rând.

09 oct. 2014, 07:17
Cuvinte INTERZISE în viziunea părintelui Arsenie Boca. Ce să NU spui niciodată

Una dintre problemele de abordare este reprezentată de „cuvintele interzise”, scrie obiectiv.info. În cartea „Învățături ale părintelui Arsenie Boca”, aflăm că sunt unele cuvinte pe care ar trebui să le evităm pentru că prin folosirea lor, oamenii ar putea fi răniți, iar stima lor de sine ar putea scădea.

Citeşte şi Profeţia care DĂ FIORI ROMÂNILOR. Un prezicător celebru a prezis cum va începe al Treilea Razboi Mondial

Cuvântul „nebun” este un cuvânt interzis. Cine zice fratelui său „nebunule” se pedepseşte cu matca focului. De ce? Fiindcă şi numai simpla alunecare a acestui cuvânt în obrazul unui om este în stare să-i desfigureze fizionomia minţii.

Citeşte şi PROFEŢIE CUTREMURĂTOARE! Sfântul care i-a spus lui Ceauşescu, ÎN FAŢĂ, CUM şi CÂND VA MURI

Cuvintele interzise orientează greşit sau dezorientează. Deci, trebuie să fii mai presus de cuvintele oamenilor: să nu te atingă nici lauda, nici ocara din ele. Cuvintele sunt fiinţe vii, capabile să facă treaba la care au fost trimise. Şi fiindcă sunt fiinţe vii, viaţă din viaţă, pe cel care le-a creat ele-l însoţesc până la judecata de apoi, ca nişte copii ai lui, cu toate consecinţele lor. Mărturisirea lor cu pocăinţă mai poate schimba situaţia. Taina pocăinţei este o judecată milostivă. Aici, ce opreşte aceasta nu mai ajunge la cealaltă. „Zece porunci are înţelepciunea: de 10 ori să taci şi o dată să vorbeşti şi atunci puţin”, scrie în cartea „Învățături ale părintelui Arsenie Boca”.

Continuare pe obiectiv.info.