Cuvinte magice pe care să le spui la greu

Nu toate lucrurile care se intampla, se intampla cu un motiv. Asa ca este foarte important ce le spui oamenilor aflati la necaz. Chiar daca intentiile tale sunt dintre cele mai bune, ele pot rani.

RomaniaTV.net
10 dec. 2015, 07:13
Cuvinte magice pe care să le spui la greu

Inchipuie-ti ca cineva ii spune un femei care a ramas paralizata in urma unui accident de masina ca aceasta tragedie ii va schimba, cu siguranta, viata in bine, din punct de vedere spiritual. Doar „Toate lucrurile se intampla cu un scop”, nu?! Insa intr-o astfel de situatie, genul acesta de cuvinte nu are nicio valoare.

Insa cuvinte precum „Unele lucruri in viata nu pot fi schimbate. Trebuie sa le traim ca atare!” pot fi mult mai linistitoare.

Oricat de mare ar fi suferinta, stii ca unele lucruri nu pot fi „reparate”. Nu poti repara moartea cuiva drag, nu poti repara un adulter, nu poti repara un diagnostic nemilos. Insa, poti sa traiesti pur si simplu ceea ce ti se intampla.

Se spune ca suferinta te face mai bun, insa nu intotdeauna se intampla asa. Suferinta poate distruge vieti. Suferinta te poate face mai dur, sau te poate face sa nu mai fii atat de deschis fata de ceilalti oameni. Suferinta te poate face cinic.

Sa spui unui om sa-si asume pierderea suferita si sa mearga mai departe este inuman. Nu iti poti asuma ceva ce nu depinde de tine, indiferent cat de puternic si de destept esti. Ai nevoie doar de un ragaz in care sa suferi, sa plangi, sa jelesti, sa te doara. In acest fel arati ca esti om, un om aflat la granita dintre fragilitate si disperare.

Vindecarea si transformarea nu pot aparea fara aceasta perioada de suferinta. Pentru ca nu suferinta in sine este obstacolul, ci modul in care alegi sa traiesti dupa un eveniment. Dar, pentru ca suferinta este considerata, un fel de boala, ea trebuie ignorata. Asa a aparut sintagma „Totul se intampla cu un scop!”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.