Cuvioasa Parascheva a primit un cadou inedit din partea unui bărbat. Pelerinul a mers la racla moaștelor Ocrotitoarei Moldovei cu un covor

Moldova își cinstește ocrotitoarea. Zilele acestea se desfășoară la Iași, pelerinajul anual la racla moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva. Pe lângă flori și rugăciuni, Ocrotitoarea Moldovei a primit cadou și un covor.

13 oct. 2022, 21:38
Cuvioasa Parascheva a primit un cadou inedit din partea unui bărbat. Pelerinul a mers la racla moaștelor Ocrotitoarei Moldovei cu un covor

Anual, pe 14 octombrie, credincioşii o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, pe care o consideră Ocrotitoarea Moldovei. În ultmele zile, foarte mulți oameni din întreaga țară au mers la Iași pentru a se ruga la racla moaștelor Cuvioasei în speranța că rugăciunile le vor fi asculate.

Citește și Sf Parascheva 2022. Ce blestem poartă veşmintele Cuvioasei şi de ce trebuie schimbate de cinci ori pe an. Ce reprezintă veşmântul-sigiliu

Pe lângă flori și multe rugăciuni, Sfânta Cuvioasă Parascheva a primit un cadou inedit din partea unui bărbat. Pelerinul a venit cu un covor la racla cu moaștele Ocrotitoarei Moldovei.

„Am adus un covor pentru Sfânta Parascheva. Păi dacă-i ziua ei pe 14 octombrie, am adus un covor. Venim în fiecare an, dar l-a trimis fata mea”, a spus credinciosul.

Gestul bărbatului este unul inedit, până acum, oamenii care participau la pelerinajul Sfintei Parascheva aduceau cu ei flori, dar și obiecte precum baticuri sau tricouri pe care le puneau pe racla Sfintei și le duceau acasă la rudele care nu au putut să ajungă. Acest obicei este practicat și în acest an de pelerini.

„Am de la tricoul nurorii, tricoul biatului, ale mamei, al unei vecine care are un copil mai bolnav, la fraţi, că au probleme. Tricouri, batice”, a spus un pelerin.

În acest an, pelerinajul de la Iași a început oficial pe data de  8 octombrie. Până acum, pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva au trecut peste 100.000 de pelerini.

Oamenii au așteptat joi, la rând în jur de patru ore. Vineri, 14 octombrie, numărul pelerinilor este așteptat să crească foarte mult pentru că este prăznuit hramul Cuvioasei.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei se așteaptă ca la pelerinajul din acest an să participe peste 300.000 de oameni.

Citește și Calendar ortodox 14 octombrie 2022. Cruce roşie: Sfânta Cuvioasă Parascheva. Rugăciune către Preacuvioasa pentru rezolvarea oricărei probleme