Dăbuleniul e cu Geoană. Primarul l-a invitat să candideze la anul tot la ei

Înainte cu câteva zile de decizia CEx privind excluderea sa din PSD, Mircea Geoană a mers în Colegiul de la Dăbuleni  pentru a-şi testa sprijinul în rîndul primarilor doljeni. Edilii l-au asigurat pe şeful Senatului că are susţinerea lor şi au calificat drept o "cacealma" votul de la Comisia de Integritate.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 16:33
Dăbuleniul e cu Geoană. Primarul l-a invitat să candideze la anul tot la ei

După discuţiile cu Mircea Geoană, mai mulţi primari social-democraţi s-au arătat intrigaţi că Alina Tănăsescu, reprezentanta PSD Dolj în Comisia de Arbitraj şi Integritate, ar fi votat pentru excluderea din partid a senatorului.

Potrivit Agerpres, primarul comunei Mârşani, Constantin Ghencioiu, a afirmat că ceea ce s-a întâmplat la Comisia de Arbitraj a PSD a fost  „o cacealma”.

„La întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu domnul senator Mircea Geoană, el ne-a explicat situaţia dumnealui din partid: nu ştie de ce a fost acuzat, pentru că nu a avut posibilitatea să se apere… decât vorbe… numai vorbe şi minciuni de la prieteni. (…) La noi a fost întâmpinat cu dragoste, cu bucurie, de circa o sută de oameni. S-a discutat şi despre votul din Comisia de etică. A fost o cacealma ce a fost acolo”, a declarat primarul comunei Mârşani.

Edilul oraşului Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, a precizat, pentru Agerpres, că atât Mircea Geoană, cât şi primarii PSD din Dolj au rămas surprinşi de votul reprezentantului organizaţiei doljene în Comisia de etică.

„Am avut astăzi o întâlnire cu domnul senator Mircea Geoană, în cadrul căreia ne-am exprimat susţinerea în continuare pentru domnia sa şi i-am spus că îl aşteptăm ca şi la alegerile viitoare să vină să candideze de la Dăbuleni. Am fost însă surprinşi să aflăm că votul reprezentantului Doljului în Comisia de etică ar fi fost împotriva domnului Geoană, ceea ce nu mi se pare corect. Acest vot nu trebuie să fie secret, pentru că trebuia să îl susţină”, a spus Nicolae Drăgoi.

Preşedintele filialei PSD Dolj, Ion Prioteasa, a susţinut însă că nu ştie care a fost votul reprezentantului organizaţiei doljene în Comisia de etică pentru că nu a întrebat.

„Nici nu am întrebat care a fost votul reprezentantului PSD în Comisia de etică, pentru că aceşti oameni sunt independenţi, la fel ca şi judecătorii la un proces: li se prezintă o situaţie, judecă şi iau o decizie. Nu am întrebat”, a precizat Prioteasa.

Reprezentantul PSD Dolj în Comisia de etică, Alina Tănăsescu, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Duminica trecută, Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD a decis, cu 43 de voturi pentru şi cinci împotrivă, să propună Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii excluderea din partid a lui Mircea Geoană.