Daca ai secrete, trebuie să citeşti asta! Află ce se întâmpla cu erecţia

Supravietuirea umanitatii depinde de... erectie! Daca penisul ramane moale, ovulul ar astepta in zadar gametul masculin fecundant. Astfel, de la Adam incoace, fie ca ne place sau nu, viata noastra porneste intotdeauna de la un penis in erectie...

04 aug. 2018, 18:41
Daca ai secrete, trebuie să citeşti asta! Află ce se întâmpla cu erecţia

Aceasta pretioasa erectie, de care barbatul nu se ingrijeste decat atunci cand ea il paraseste, pare tot atat de simpla si banala precum umflarea unei basici sau a unui balon. Insa, la om si la maimuta, mecanismul hidraulic al eretiei este ultra-sofisticat. Pentru celelalte mamifere, natura a ales adesea simplitatea si siguranta…

Osul penian cu care i-a inzestrat pe unii masculi din randul animalelor este o garantie contra fluctuatiilor erectiei: rigiditate asigurata! Incovenient: un os se poate rupe, un penis in erectie niciodata. Masculul lutru este un indragostit atat de navalnic incat isi rupe acest os de mai multe ori in timpul vietii sale! Sansa lui este ca se repara de la sine. Osul minipenisului de la masculul veveritei este ascutit ca un cui. Campionul este masculul balenei: doi metri! Masculul morsei, 80 cm. Cainele, ursul si lupul poseda si ei os penian.

Paradoxal: barbatul, care ar prefera mai degraba sa i se taie un membru (brat, picior) decat „membrul”, ii ignora cu nonsalanta structura.

In ceea ce priveste erectia, abia recent s-a elucidat mecanismul in intreaga sa complexitate. Oare de ce literatura de vulgarizare sexuala atat de prolifica in ceea ce priveste aparatul genital feminin, este atat de putin locvace in ceea ce priveste penisul? Sa para oare acesta lipsit de mister numai pentru ca il putem examina si atinge pe indelete?

Citeste continuarea pe  SFATULPARINTILOR. RO.