Bancher elveţian: Dacă euro nu e să fie, investiţi în aur, hrană şi … arme

Este sfatul unei bănci elveţiene dat înaintea summit-ul crucial ce va decide soarta monedei unice europene

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 13:44
Bancher elveţian: Dacă euro nu e să fie, investiţi în aur, hrană şi … arme

Scenarii vecine cu apocalipsa înconjoară aproape până la sufocare soarta monedei euro şi, implicit, a ţărilor din uniunea monetară europeană, care ar putea să ajungă în sapă de lemn, dacă planurile de salvare a zonei euro vor eşua la summit-ul de la Bruxelles care se desfăşoară astăzi şi mâine.
Care mai de care s-a grăbit cu tot felul de sfaturi pentru salvarea zonei euro, dar ăi cu critici şi ameninţări, cea mai recentă dintre acestea aparţinând agenţiei americane de rating Standard&Poor’s, care aspus că ar putea să scadă ratingul chiar şi tuturor ţărilor din Europa.
Într-un raport publicat miercuri, Larry Hatheway, analist al băncii elveţiene UBS, avertizează că orice soluţie care nu rezolvă criza zonei euro ar fi o catastrofă. Hatheway recomandă şi câteva obiective pentru investiţii în caz de „apocalipsă” a monedei euro. Ce investiţii recomandă el în cazul destrămării euro? „Cred că ar fi câteva active care merită analizate – metalele preţioase, de exemplu. Dar şi alte metale ar deveni investiţii isteţe. Printre ele conservele şi armele de calibru mic”, se arată în raportul UBS.
Unii comentatori consideră că scenariile tot mai sumbre lansate de analiştii băncilor internaţionale, ca şi ameninţarea agenţiei de rating Standard&Poor’s privind retrogradarea ratingului statelor din zona euro reprezintă presiuni asupra liderilor ţărilor europene ca aceştia să accepte propunerile Germaniei şi Franţei, cele două ţări care conduc tratativele din această săptămână.


loading...
Partenerii noștri