„Dacă-i bal, bal să fie”. O nuntă a continuat nestingherită petrecerea la 500 m de explozia de la Crevedia

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU. La nici un km de tragedie, o nuntă şi-a urmat cursul.

27 aug. 2023, 16:11
„Dacă-i bal, bal să fie”. O nuntă a continuat nestingherită petrecerea la 500 m de explozia de la Crevedia

Un grup de petrecăreți se aflau la 500 de metri de explozia de la Crevedia. Invitată să cânte la o nuntă în Crevedia, o cântăreață a povestit în mediul online cum au reacționat petrecăreții când au aflat de explozie. Postarea ei a stârnit un val de reacții.

Drame teribile după explozia de la Crevedia: Rămase fără locuinţă, mama și fiica au fost nevoite să doarmă pe câmp desculțe și fără haine
Încă o dată Dumnezeu ne-a dovedit că ne iubește! Locația de aseară a fost la mai puțin de 500 de metri față de locul exploziei de la Crevedia. În ciuda pericolului, am continuat nunta”, a scris Irina Cristina Chioveanu, interpretă de muzică populară, pe pagina ei de socializare.

Ea a distribuit și câteva imagini cu explozia:

Postarea martorului a stârnit mai multe comentarii: „Abia începuse Macarena și era urât să se oprească”.

„Doamne ferește, nu știu cum ati putut sa mai dansați”,
„Băi frate, bine că ești bine! Dar mare curaj să mai stai să și filmezi!” ,
„Nu e de râs din pacate”,
„La așa explozie, e bine că ați scăpat cu viață, pentru că săracii pompieri au fost grav răniți”

Unii au făcut haz de necaz: „Abia începuse Macarena și era urât să se oprească”.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, aseară, 3.000 de persoane au fost evacuate după cele două explozii de la Crevedia. Toată lumea prezentă la fața locului ar fi fost mutată la o distanță de 700 de metri, ca măsură de siguranță.

 

Există şi reversul medaliei. Cum au plecat medicii de la o nuntă la care a fost Maia Morgenstern

Actrița Maia Morgenstern a spus ce au făcut, după explozia din Crevedia, medicii alături de care se afla la o nuntă.  Artista se afla la o nuntă când, deodată, vede că parcă s-a golit sala. Fără multe discuții, fără explicați. Medicii fuseseră chemați la datorie, în urma tragediei de la Crevedia, și au plecat să salveze vieți.

„Ieri am fost la petrecere, mare petrecere. Cu caracter privat, sărbătoare cu bucurie, eveniment important. Hai, să n-o mai fac pe misterioasa: nuntă! Și la nuntă, ca la nuntă! Veselie mare, bucurie, chef! Cum e normal, cum e bine.

Cum avem și dorința și nevoie, din când în când. Da, avem nevoie să petrecem, să chefuim, să dansăm, hai să jucăm, să chiuim. Ia te uită: cum nu mă lasă autocorrectul să scriu „chiuim”! Tot îmi iese chinuim. În fine: am chiuit! Că de chinuit, nu chinuim destul.

La nuntă, ca la nuntă! Lume multă, Veselie, dans, mâncare bună, băutură, lăutari. Mirii frumoși, nașii fericiți, rude apropiate, rude îndepărtate, prieteni dragi. Prieteni de tot felul! Prieteni de familie, prieteni de-o viață, sau prieteni noi… oameni… Nuntașii! Noi toți! Petreceam fericiți: nuntă, bă! Muzică bună, glume. Râsete. Și iar dans, joc și voie bună. În cel mai bun sens. Și eu? Și eu jucam de mama focului; cam într-un picior (că am fractură de menisc!) da’ nu-i nimic.

Și deodată… parcă sala de bal s-a golit. Fără multe discuții, fără explicații. Parcă, spun parcă… Ce s-a întâmplat?! Nu știam, nu-mi era clar. Ce se întâmplă? Doctorii. Doctorii au fost chemați la spitale, care pe unde lucrează.

Fără discuții, fără comentarii. Doctorii au plecat. Au lăsat orice făceau, au lăsat timpul liber, au lăsat… Doctorii au plecat la datorie. Au fost chemați unde era nevoie de ei, atunci când era novoie de ei. Apoi am încercat sa vorbesc la telefon cu prietenii mei, sa-mi spună, să mă lămurească. N-au avut timp: erau la spital, acolo unde este nevoie de ei. Salvează vieți. Doctori, medici în fiecare clipă a vieții. Nu au alte priorități. Doctorii sunt prezenți la datorie. Mulțumim!”, a fost mesajul transmis de Maia Morgenstern.

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

Conform IGSU, s-au înregistrat 58 de victime. Dintre acestea, 8 victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Imaginile groazei, după exploziile de la Crevedia. Deflagrația a fost atât de puternică, încât mai multe căști ale pompierilor s-au topit
Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare  din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.  Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI – 39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi.