„Dacă nu vii în 15 minute te omor”. O fetiţă de 13 ani este ameninţată cu moartea prin 800 de mesaje

Un nou caz șocant în România. O fetiță de 13 ani din Galați este terorizată noaptea cu sute de mesaje de către o persoană necunoscută. Hărţuitorul i-a scris fetei că știe fiecare mișcare a ei, ba chiar și o vede aproape tot timpul. Părinții sunt disperați și au alertat poliția.

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 14:13
Atât minora, cât şi familia acesteia trec prin clipe de coşmar de la Crăciun. Se pare că minora are instalată o aplicaţie pe telefon care permite primirea de mesaje anonime. Iniţial, aceasta a considerat că este totul o joacă, dar situaţia s-a agravat. Cel care trimite mesaje are acces direct spre camera fetei şi poate observa tot ce se întâmplă.
 
„A văzut pe geam şi a spus că îţi văd genunchii. A văzut că şi-a schimbat tricoul, că avea bluza roşie şi şi-a luat alt tricou. Deci o urmărea, vedea tot. Este cineva care vede, m-am uitat cu binoclu şi a spus: ce binoclu are mă-ta, al meu este mai bun. Deci el vede” , povesteşte cu groază mama copilei.
 
Până în acest moment au fost audiate mai multe persoane, inclusiv un vecin al familiei, însă în lipsă de probe nicio persoană nu a fost reţinută. 
 
Familia a făcut unele verificări pe cont propriu şi au realizat că singura persoană care are acces direct către camera fetei este vecinul acestora. Cel acuzat neagă tot şi susţine că nu ştie despre ce este vorba. Oamenii legi au observat că bărbatul acuzat nu are în telefon aplicaţie cu pricipina. 
 
Până în acest moment au fost audiate mai multe persoane, inclusiv un vecin al familiei, însă în lipsă de probe nicio persoană nu a fost reţinută. 
 
Hărţuirea prin mesaje, urmărirea, supraveghera locuinţei sau a locui de muncă a unei persoane, dar şi apelarea persoanei cu scopul de a creea temre şi îngrijorare reprezintă hărţuire şi este pedepsită cu închisoarea de la trei la şase luni sau cu amendă, conform Codului Penal în vigoare.