Dacia ar putea creşte preţurile. Șeful Renault, Luca de Meo: „Marca Dacia este una anormală”

Dacia ar putea creşte preţurile noilor maşini din portofoliul său, pentru că a introdus noi tehnologii şi pentru că trebuie să facă pregătiri pentru noile reglementări europene privind emisiile.

18 nov. 2020, 17:01
Dacia ar putea creşte preţurile. Șeful Renault, Luca de Meo: „Marca Dacia este una anormală”
Dacia ar putea creşte preţurile. Anunţul şefului Renault: Marca e anormală

Șeful Renault Group, Luca de Meo, a anunţat că Dacia ar putea creşte preţurile. Într-un interviu acordat publicaţiei Autocar, italianul a spus că Dacia se va diferenţia şi mai mult de Renault, în timp ce va căuta noi pieţe pentru a se poziţiona sub marca franceză, notează Profit.ro.

De Meo a precizat că marca Dacia este una „anormală”.

„Dacia se descurcă foarte bine ca profitabilitate. Își revine din punct de vedere al modelului de business, definiție de produs și amprentă industrială. Dacia este excepția de la regulă pentru mine”, a explicat Luca de Meo, conform sursei citate.

Dacia ar putea creşte preţurile. Explicaţiile şefului Renault Group

De aesmenea, Luca de Meo a spus că preţurile Dacia ar putea să crească ușor, pentru a face față reglementărilor viitoare privind emisiile, cele necesare pentru încadrarea în norma Euro 7.

Uniunea Europeană discută în prezent despre iminența introducerii ultimului prag de emisii, Euro 7, însă nu a fost încă stabilită o dată la care acestea ar putea intra în vigoare.

Luca de Meo a promis că în luna ianuarie 2021 va prezenta planul de redresare al Renault Group şi că, până atunci, ia măsuri pentru a diminua pierderile companiei din aceast an.

Într-un interviu acordat publicației Automotive News, Șeful Renault Group a afirmat că vrea să lase Dacia să înflorească, ca un brand de sine stătător și să nu mai tindă către a fi un subbrand al Renault. El a explicat că Dacia are potențial și „face bani”.

Citeşte şi: Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni. Noutatea absolută pentru această maşină

În octombrie, Dacia a decis sistarea producţiei Logan MCV, acesta fiind modelul cu cea mai mică cerere din toată gama de autorurisme. Uzinele Dacia au produs anul trecut doar 35.000 de unităţi, în comparaţie cu Logan Sedan, din care s-au produs 62.000.

Citeşte şi: Dacia întrerupe producţia modelului Logan MCV şi îl înlocuieşte cu un crossover cu şapte locuri