Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni. Noutatea absolută pentru această maşină

Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni, alături de Duster şi Sandero Stepway. Dacia Grand Duster, aşa cum a fost denumit al doilea SUV din gama mărcii, va dispune inclusiv de o motorizare hibrid.

17 nov. 2020, 09:07
Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni. Noutatea absolută pentru această maşină
Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni. Va avea noi motoare

Schimbările anunţate anterior de oficialii Dacia privind fabricarea modelului Sandero în Maroc prevesteau folosirea spaţiului de producţie pentru alte modele. Noul model Dacia, un SUV cu şapte locuri, va fi produs la uzina din Mioveni, Argeş, scrie Profit.ro.

Noul Sandero va fi produs la uzina din Tanger, după dispariţia modelului Lodgy.

Citeşte şi: SUV Dacia, imagini spion cu maşina care va înlocui monovolumul Lodgy

Dacia va produce un SUV cu şapte locuri la Mioveni. Noua maşină ar putea fi lansată în 2021

Publicaţia franceză L’Argus scrie că noul SUV Dacia ar putea fi lansat în vara anului 2021, intrarea în producţie fiind preconizată în toamna anului viitor.

Maşina va dispune şi de o versiune cu şapte locuri. Cât despre motorizări, noul model Dacia va avea, în premieră, un motor hibrid. Este vorba despre noile E-Tech, tehnologii introduse deja pe mașinile Renault și care ar putea fi acoperite de prețul de vânzare, în cazul unui crossover compact, notează sursa citată.

Viitorul SUV Dacia va avea dimensiuni comparabile cu actualul model Lodgy. Cel mai probabil, vor fi preluate elementele de design regăsite la Duster şi noul noul Sandero Stepway.

Modelul Dacia cu şapte locuri va fi va fi dezvoltat pe noua platformă CMF-B a alianței Renault – Nissan. Astfel, va putea oferi toate tehnologiile oferite de Logan/Sandero pe generația a treia și chiar unele în plus. Un exemplu ar putea fi motoarele 1.3 TCe, care nu se află în dotarea modelelor Logan şi Sandero.

Citeşte şi: Dacia a anunţat preţurile pentru noile maşini. Loganul porneşte de la 8.400 de euro