Dacia are un calendar încărcat începând din toamnă. Noul Sandero va fi lansat în septembrie

Dacia are un calendar încărcat pentru a doua parte a acestui an și pentru primăvara lui 2021. Noul Sandero va fi lansat în luna septembrie, cel mai probabil spre finalul lunii. Inițial, s-ar fi dorit ca noul Sandero să fie lansat în luna august, însă pandemia de coronavirus a schimbat calendarul lansării.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 13:07
Dacia are un calendar încărcat începând din toamnă. Noul Sandero va fi lansat în septembrie

Cât despre noul Logan, acesta va fi lansat pe piață în noiembrie, iar clienții îl vor putea comanda de la începutul lui 2021.

Renault anunţă că va concedia 15.000 de muncitori de la uzinele din întreaga lume

Renault are în vedere concedierea a 15.000 de angajaţi, după cum transmite AFP. 4.600 vor fi disponibilizaţi de la uzinele din Franţa, iar restul de peste 10.000 de la fabricile din străinătate, inclusiv de la uzina de la Mioveni.

Concedierile fac parte dintr-ul plan al celor de la Renault de a face economii de două miliarde de euro în trei ani. Proiectul, care trebuia făcut public vineri dimineața, a fost dezvăluit cu o seară mai devreme de asociaţiile sindicale şi, potrivit planurilor conducerii, se intenționează reducerea forței de muncă „fără concedieri seci”, ci prin plecări voluntare, măsuri de mobilitate internă sau recalificare.

Compania Renault avea la sfârşitul anului 2018 aproximativ 180.000 de angajaţi, în 37 de ţări, între care şi România. 47.711 angajaţi sunt în Franţa, în timp ce Uzina Dacia, de la Mioveni, are aproximativ 13.500 de lucrători.

Platforma industrială de la Mioveni găzduiește cea mai mare Uzină Vehicule a Grupului Renault, cea mai complexă uzină mecanică – Uzina Mecanica și Șasiuri și cea mai mare platformă logistică a Alianței Renault-Nissan – Alliance International Logistic Network.

Citeşte şi Proteste masive în Spania după ce Nissan a decis să închidă fabrica din Barcelona VIDEO

Uzina Vehicule funcţionează în prezent la o cadenţă de fabricaţie de 1.392 de vehicule pe zi, adică un vehicul iese de pe banda de montaj la fiecare 54 de secunde.

Tot în Uzina Vehicule sunt fabricate piese pentru celelalte uzine din cadrul Grupului Renault care se ocupă cu asamblarea modelelor Logan, Sandero și Duster, dar care nu au în componența lor un departament propriu de presaj, caroserie, vopsitorie : Brazilia, Maroc, Algeria, Rusia, Columbia, Argentina, Franţa, India și Africa de Sud.

Din producția totală de mașini a uzinei de la Mioveni, un procent de peste 90% este destinat exportului.