Dacia cu opt roţi, „invenţia” unui tânăr din Satu Mare care face milioane de euro din IT. A testat maşina până când a ieşit fum de la motor VIDEO

Ovidiu Pop, un tânăr din Satu Mare, a făcut o transformare cu totul inedită la o "bătrână" Dacia 1310. Adaptată "româneşte", maşina are acum opt roţi, asemenea vehiculelor militare americane, şi a fost testată chiar pe teren accidentat.

06 aug. 2021, 08:05

Dacia cu opt roţi a fost scoasă la plimbare într-o comună din judeţul Satu Mare. Pentru că nu mai are numere de înmatriculare, „bătrâna” Dacie a fost adusă pe o platformă, la ideea lui Ovidiu Pop, tânărul care a filmat întreaga aventură.

„Am extins rotile la Dacie prin sudura unui suport cu butuc si prezoane care acomodeaza roti de Nissan Patrol!”, este descrierea clipului pe care Ovidiu Pop l-a publicat pe canalul său de Youtube.

Roşie ca focul, Dacia cu injecţie e printre modele produse la Mioveni până la privatizarea fabricii în 1999. Tânărul de 28 de ani i-a adăugat încă patru roţi printr-o adaptare inedită.

„Să vedem cât rezistă invenţia. O mică problemă am întâmpinat. Nu s-a calculat (spaţiul pentru deschiderea portierei din spate). Dar hai că merge”, a spus tânărul sătmărean care a închis cu greu portiera.

Citeşte şi: Dacia va lansa la Salonul Auto de la Munchen, în premieră, un nou model polivalent, de 7 locuri

După ultimele verificări, Ovidiu Pop s-a aventurat cu Dacia cu opt roţi pe un drum de ţară, alături de alţi trei prieteni.

„Dar ce bine e! Nu simţi nimic!”, a spus unul dintre pasagerii din Dacia cu opt roţi.

Sătmăreanul nu a dat de înţeles că „tunning-ul” este omologat la Registrul Auto Român (RAR) sau cât l-a costat investiţia. Pus pe distracţie, a condus Dacia cu opt roţi prin zone cu bălţi şi şanţuri adânci, străbătute în mod normal de tractoare.

„Bătrâna” Dacie cu ale sale opt roţi a atins chiar şi 50 de kilometri pe oră pe teren accidentat, până când a început să se simtă miros puternic de ambreiaj. La un moment dat, din cauza denivelărilor, improvizaţia prin care a fost ataşată una dintre roţile suplimentare s-a rupt. Din acest motiv, aripa şi portiera dreaptă au fost serios „şifonate”.

„Modifici o maşină din asta şi el întreabă… Ce freacă?”, a spus ironic unul dintre tineri.

Supusă unui test extrem, Dacia cu opt roţi a rămas împotmolită pe drumul desfundat şi ca şi cum n-ar fi fost de ajuns a început să iasă fum de la motor.

„Începe să ardă!”, a spus râzând unul dintre prietenii lui Ovidiu Pop.

Aventura celor patru tineri a luat sfârşit în momentul în care au fost nevoiţi să scoată roţile de pe puntea spate şi au cerut ajutorul unui sătean pentru a tracta bătrâna Dacie cu ajutorul unui tractor.

Dacia cu opt roţi, creaţia lui Ovidiu Pop, unul dintre cei mai tineri milionari din România

Ovidiu Pop, un tânăr sătmărean de doar 28 de ani, a uimit toată lumea IT, pentru că și-a construit imperiul pas cu pas. Chiar dacă la început nu dispunea nici măcar de un telefon cu Android, acum, el deține super-mașini în valoare de 1.000.000 de euro.

Sătmăreanul este fondatorul și deținătorul firmei de IT Ovilex Sofware, care este una dintre cele mai mari companii de jocuri din România, conform Portalsm.

Sătmăreanul Ovidiu Pop a devenit celebru pe Google Play, deoarece face o mulțime de aplicații de simulatoare. Unul dintre cele mai de succes proiecte ale lui Ovidiu Pop este un simulator de camioane. Sătmăreanul este considerat deja un dezvoltator de top pe Google Play.

Ovidiu Pop a cumpărat mai multe maşini Dacia 1300 și 1310, cu care a străbătut un drum Satu Mare – Londra, și a încercat parcurgă distanța dintre Satu Mare și Maroc.

Mai mult, el deţine maşini de sute de cia putere – un Lamborghini Huracan, dar şi un Ferrari F12 Berlinetta de 400.000 de euro.

Citeşte şi: Cum arată noua Dacia Duster. Are un sistem multimedia actualizat