DACIA de 5000 de euro: Cum arată DACIA MINI TWINGO. Imagini în premieră

Dacia va primi un model de intrare în gamă, bazat pe noua generaţie Renault Twingo, lansată recent la Salonul Auto de la Geneva, conform presei germane. Modelul românesc au putea avea un preţ de bază de doar 5.000 euro.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 11:19

Conform publicaţiei germane Autobild, modelul de buget va avea un preţ de bază extrem de mic, aproximativ 5.000 euro.

Puţine lucruri sunt cunoscute despre noul model Dacia, dar cu siguranţă va fi mai puţin dotat decât Twingo, având însă aceeaşi arhitectură cu tracţiune spate.

În ceea ce priveşte gama de motorizări, Twingo este oferit cu un motor 0,9 tubo cu trei cilindri TCe de 90 CP şi 135 Nm. Modelul Dacia ar putea fi echipat cu un motor de 1.0 litri cu trei cilindri şi aspiraţie normală, care să dezvolte 70 CP şi 91 Nm.

Noul mode mini de la Dacia ar fi echipat însă cu sisteme minime de siguranţă, conform legislaţiei în vigoare, inclusiv ABS, ESP şi 2 airbaguri.

Noul Renault Twingo, lansat în premieră la Salonul Auto de la Geneva 2014, a fost creat în colaborare cu Daimler, într-un proiect început în anul 2010. Producătorul german urmează să lanseze curând propria versiune a modelului de oraş Smart, cu două şi patru locuri.