Dacia Duster autoutilitară-mașina bună la toate. Cu cât se vinde autoturismul pe Autovit

Dacia Duster, cea mai îndrăgită mașină de români, vine și în varianta pick-up și vine cu câteva specificații diferite față de una standard.

13 oct. 2022, 10:39

Dacia Duster a fost lansatăpe piață în 2010 și se află în prezent la face lift-ul celei de a doua generații. SUV-ul se vinde bine, fiind foarte apreciat de români. A devenit o ofertă bună datorită calităților sale și prețului accesibil. Totodată, este o mașină capabilă în teren datorită sistemului de tracțiune integrală și a gărzii la sol mari.

Duster Pick-up este din cea mai capabilă versiune din categoria SUV-urilor autohtone. OMV Petrom este cea care a dus la nașterea proiectului, compania dorind o mașină capabilă care să faciliteze accesul la sondele din țară pentru angajați. Dacia Duster Pick-up este o mașină rară, fiind construite doar 500 de exemplare.

Citește și: Noul Duster, în teste pe şoselele din Spania. Cum va arăta noul Duster care va fi lansat în 2024 şi ce tipuri de motorizări va avea

La ce preț se ridică Dacia Duster Pick-up

Diferențele dintre Pick-up și mașina standard sunt multe. Cea mai importantă este bena, care în acestcaz este acoperită. Diferențele nu există doar la nivelul caroseriei, în primul rând, camionetele de acest fel sunt mai ridicate și suspensia a fost întărită pentru a putea face față traseelor off-road.

Pentru o protecție mai bună, mașina a primit scuturi care să protejeze motorul, rezervorul și diferențialul. În exterior are bare și protecții laterale din plastic negru. O altă modificare este protecția suplimentară oferită de cușca de protecție montată peste caroserie, care protejează mașina în cazul unei răsturnări.

Citește și: Cât costă cea mai scumpă Dacia Duster. Pasionații de tuning i-au făcut ajustări (GALERIE FOTO)

Duster Pick-up are o benă de 1,7 metri lungime și 1,3 metri lățime. Exemplarul este un pick-up carosat, dar există și în varianta cu benă expusă. Motorul diesel are o capacitate de 1,5 litri și dezvoltp 110 cai puere. Cutia de viteze este manuală și are șase trepte.

Exemplarul din poze are la bord 66.067 kilometri și se vinde pe Autovit la prețul de 14.000 de euro, potrivit Promotor.