Dacia Duster primeşte o nouă actualizare a designului. Cum se comportă noul model de SUV pe zăpadă VIDEO

Dacia Duster a primit o serie de modificări estetice și se alătură restului gamei actualizate de la Dacia. Noul model de Dacia Duster are câteva detalii noi şi a fost testat inclusiv în condiţii de zăpadă.

30 nov. 2022, 17:11
Dacia Duster primeşte o nouă actualizare a designului. Cum se comportă noul model de SUV pe zăpadă VIDEO

Povestea Daciei Duster a început în 2010 cu prima generație. Apoi, în 2017, a fost lansată cea de a doua generație, care încă se află în producție. Aceasta a trecut deja printr-un facelift care i-a adus câteva modificări, dar Dacia și-a actualizat toată gama cu noi elemente de design, deci și Duster a trecut prin același tratament.

Odată cu adoptarea unei noi imagini de brand de către Dacia, gama sa de autovehicule a fost și ea actualizată în concordanță. Duster Cool Travels a prezentat un model Duster 2023 și astfel s-a putut vedea prin ce se diferențiază față vechile modele.

Aspectul exterior nu diferă foarte tare față de ceea ce am mai văzut, dar detaliile fac diferența. După cum putem vedea, mașina este vopsită în nuanța Urban Grey. Întâmplarea face ca videoclipul să fie filmat la munte, pe zăpadă, iar culoarea se integrează numai bine cu nuanțele de alb și cenușiu. Mașina a urcat până la locul unde a fost realizată filmarea cu anvelope all season, cel puțin așa spune realizatorul clipului.

Grila a fost redesenată și incorporează acum noua emblemă de la Dacia. În rest, partea frontală pare că a rămas neschimbată. Mutându-ne în lateral, jantele au noi capace centrale cu sigla actualizată, iar inscripția 4X4 s-a mutat de pe aripă pe hayon. Ajungem la partea din spate, acolo unde vechea emblemă a fost înlocuită de textul DACIA. În partea din stânga este o emblemă Duster, iar în partea din dreapta s-a mutat inscripția 4X4 de care vă spuneam.

Citeşte şi: Analiză a Asociaţiei de Inspecţie Tehnică din Germania. Modelele Dacia, cele mai predispuse la defecţiuni dintre marile mărci europene

O opțiune interesantă pe care o poți lua pe Duster sunt șinele de pe plafon. Pentru 200 de euro poți avea șine modulare, la fel ca pe Sandero Stepway sau Jogger.

Schimbările nu sunt revoluționare, dar constau în câteva noi culori și materiale. Baza a rămas aceeași, dar anumite texturi și culori, precum cele folosite pe comenzile climatizării sau pe selectorul tracțiunii integrale, au fost actualizate. De asemenea, există un volan cu aspect nou, care se bucură și el de noua paletă de culori. Logo-ul a dispărut, fiind înlocuit de textul DACIA, la fel ca pe portbagaj.

Un Duster nou nouț are un preț de pornire de 15.550 de euro. Pentru această sumă vei primi un model de bază, destul de slab echipat.

Citeşte şi: Comisia Europeană vrea să introducă 5G în avioane și Wi-Fi pe șosele. Pasagerii vor putea folosi telefoanele 5G în toate cursele aeriene din UE