Dacia e nevoită să trimită SUTE de angajaţi în şomaj tehnic din cauza lipsei de comenzi. Conducerea susţine că "se adaptează cererii"

Publicat: Marţi, 02 Iunie 2020 15:27 // Actualizat: Marţi, 02 Iunie 2020 15:27 // Sursa: romaniatv.net

Uzina Dacia de la Mioveni a retrimis în şomaj tehnic din cauza vânzării slabe de autoturisme ce a dus implicit la o diminuare a comenzilor pentru fabrică. Producătorul de maşini se confruntă cu o cerere scăzută atât pe piaţa internă, cât şi cea externă, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. 

Profit.ro scrie că la Automobile Dacia, în Uzina Mecanică și în Presaj, s-a redus activitatea, iar mai mulți angajați din schimbul trei au intrat din nou în șomaj tehnic, cu 85% din salariu.

Este vorba despre aproape 300 de angajați, care îşi reluaseră activitatea încă din 21 când a fost repornită producţia la uzina Dacia. La acel moment, angajații de la secțiile Motoare, Cutii de Viteze, Șasiuri, Aluminiu, Logistică și Presaj au venit la serviciu pe bază de voluntariat.

Angajaţii Dacia, în pericol. Renault anunţă că va concedia 15.000 de muncitori de la uzinele din întreaga lume

Din 4 mai a repornit şi uzina de asamblare a vehiculelor. Activitatea continuă în trei schimburi în prezent, deşi ritmul este mai mic decât cel anterior perioadei de oprire. Uzina Dacia are în total aproape 14.000 de angajaţi.

"În Uzina de Vehicule lucrăm în 3 schimburi, în continuare, și asigurăm măsuri de protecție pentru angajați. Din păcate, cea mai mare parte a producției, circa 80%, o exportăm, iar la export situația este așa cum o știm, cumpărătorii stau în expectativă”, a explicat pentru Profit.ro Ion Iordache, unul dintre liderii de sindicat de la Dacia.

Sindicalistul susţine că problema este la Uzina Mecanică, "unde se fac și comenzi pentru Renault, iar acolo comenzile sunt mai slabe".

Reacţia conducerii Dacia privind trimiterea angajaţilor în şomaj. "Continuăm, adaptând cererii"

Potrivit Profit.ro, reprezentanţii companiei Dacia au precizat că se adapteze cererii, fără a oferii informaţii referitoare la trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic.

"Uzinele de la Mioveni și-au reluat progresiv activitatea. Continuăm în trei schimburi, firește, adaptând cererii comerciale”, a răspuns Direcția Comunicare Groupe Renault România, pentru sursa citată.

Vânzările Dacia în Europa s-au prăbușit pur și simplu în lunile martie și, în special, în aprilie, când a fost blocată complet piața auto din Europa de Vest. Dacia a intrat însă în „criza coronavirus” cu un deficit de comenzi, vânzările sale fiind în declin încă din primele două luni ale anului.

Renault anunţă concedieri masive şi suspendarea proiectelor de dezvoltare în România şi Maroc. Reacţia premierului Orban

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajaţi coronavirus Dacia şomaj tehnic vanzari de masini
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H