Dacia electrică mistuită de flăcări într-o localitate din Timiș. Proprietarul mașinii tună și fulgeră: „Efectiv regret achiziția ei”

O Dacia electrică s-a făcut scrum într-o localitate din Timiș, la nici doi ani de la achiziție. Proprietarul care până de curând se declara mulțumit de mașina sa spune că regretă achiziția făcută.

12 mai 2023, 20:38
Dacia electrică mistuită de flăcări într-o localitate din Timiș. Proprietarul mașinii tună și fulgeră: „Efectiv regret achiziția ei”
Dacia electrică mistuită de flăcări într-o localitate din Timiș. Proprietarul mașinii tună și fulgeră: "Efectiv regret achiziția ei"

Dacia electrică mistuită de flăcări într-o localitate din Timiș. Incidentul a avut loc pe joi în Beregsău Mare din Timiș, atunci când soția proprietarului se îndrepta spre casă.

Citește și Dacia Spring se află pe primul loc în topul celor mai eficiente mașini electrice din Europa

Dacia electrică mistuită de flăcări într-o localitate din Timiș

La un moment dat, femeia a auzit un zgomot ciudat care venea de sub mașină, urmat de un fum gros. Speriată, femeia și-a sunat soțul care a apelat la 112.

Imediat, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului 2 Timișoara cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

„La sosirea forțelor la locul evenimentului s-a constatat că autoturismul era cuprins de incendiu în totalitate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

După acest incident, proprietarul mașinii spune că regretă achiziționarea acesteia chiar dacă timp de un an și jumătate a fost extrem de mulțumit de ea.

„Astăzi, în jurul orelor 17:00 Dacia mea Spring (primăvară sau izvorul minunilor, cum or numi-o ăștia) a trecut în neființă. O mașină electrică de care am fost extrem de mulțumiți timp de un an și jumătate, fără erori, încărcată doar la priză, acasă. Înainte de a-și da sfârșitul obștesc, mașina era condusă de soție și m-a sunat disperată că se aude un zgomot infernal de sub mașină ca o combinație de șuierat – scârțâit puternic ajungând în 300 de metri în fața casei.

De sub mașină, din zona bateriei a început să se propage un fum care alterna de la des la mai puțin vizibil. În maxim 15 minute mașina ardea generalizat. Spaima prin care a trecut soția și copiii nu o mai explic aici. Mașina s-a făcut scrum și este pentru prima dată când efectiv regret achiziția ei. Dețin asigurare Casco full și mașina mai era în garanție încă 18 luni. Nu acuz pe nimeni, nu doresc reclamă negativă (…)”, a scris proprietarul mașinii pe grupul de Facebook Dacia Spring România (Oficial).

Citește și Dacia Spring făcută praf după impactul cu un autocamion. Martor: „Luați-vă mașini electrice că-s bune. Cutie de chibrituri a făcut-o, una cu pământul”