Dacia Spring se află pe primul loc în topul celor mai eficiente mașini electrice din Europa

Dacia Spring a fost plasată pe primul loc la toate criteriile, fiind supusă unor teste dure realizate de GreenNCAP.

30 nov. 2022, 18:29
Dacia Spring se află pe primul loc în topul celor mai eficiente mașini electrice din Europa

Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică din Europoa, fiind și cea mai economică din punct de vedere al consumului, conform testelor oficiale realizate de GreenNCAP în acest an, analizate de profit.ro. Au fost testate și modelele Hyundai Ioniq 5, Nio ET7, Renault Megance E-Tech și Tesla Model 3, însă Dacia Spring este cea mai economică și puțin poluantă din Europa.

Autovehiculul a obținut valori de consum care ajung la 16,2 kWh/100 km, în testele la rece și la cald și are niveluri mai ridicate pe autostradă, de 23 kWh/100 km, iar la temperaturi scăzute de 22,5 kWh/100 km. Comsumul mediu al unui autovehicul Dacia Spring este de 18,5 kWh/100 km, cu o autonomie medie calculată la 180 km, cu mult mai puțin de valoarea de 230 km, așa cum anunțase producătorul.

Citește și: Dacia Duster primeşte o nouă actualizare a designului. Cum se comportă noul model de SUV pe zăpadă VIDEO

În situația cea mai puțin favorabilă, mașina beneficiază de o autonomie de 141 de km. În urma rezultatelor, Dacia Spring a primit nota 9,8 pentru eficiență, cel mai mare punctaj din toate testele din 2022, și 10 la indexul de aer curat și la emisii de gaze de seră, scorul general fiind de 9,9.

Mașina are o baterie de dimensiuni mici, mai exact 26,8 hWh, de unde și prețul redus al autovehiculului. Consmul mediu declarat de constructor este de 13,9 kWh/100 km.

Dacia Spring, pe primul loc în topul celor mai bune mașini electrice
Dacia Spring, pe primul loc în topul celor mai bune mașini electrice

Celelalte mașini testate anul acesta au primit scoruri mai mici decât Spring. Pe locul doi se află Tesla Model 3, apoi NIO ET7, urmate de Renault Megane E-Tech, Cupra Born și Hyundai Ioniq 5, cel din urmă având cel mai mare consum din 2022.

Citește și: Dacia Spring, la întrecere cu un cal. Internauţii s-au întrecut în comentarii care de care mai savuroase: „Dacia are un ponei putere”. VIDEO