DACIA face senzaţie la salonul de la Geneva cu două modele noi Duster şi Logan MCV VIDEO

Dacia rupe gura târgului la Geneva cu două noi modele Duster şi Logan MCV. Cele două modele Dacia au fost prezentate în premieră mondială la salonul de la Geneva. Cu toate acestea, salonul are loc sub semnul crizei economice, iar producătorii de autoturisme se plâng că piaţa este în scădere.

RomaniaTV.net
05 mart. 2013, 16:31

Dacia a lansat la Geneva noul Logan MCV, la un preţ comparabil cu cel al predecesorului său. Noul model are 5 locuri, un portbagaj cu un volum de 573 litri şi noi motorizări pe benzină şi diesel. Maşina este dotată cu sistem multimedia, limitator de viteză şi asistenţă la parcarea cu spatele.

Citeşte şi INCREDIBIL. Dacia Duster e mai sigură ca un Jeep

De asemenea, noul Duster este mult mai robust şi este prevăzut cu sistem de navigaţie. Reprezentanţii companiei au anunţat că Seria Limitată Dacia Duster Adventure va fi vândut în 16 ţări, începând din luna aprilie.

Modelele Dacia se numără printre cele 130 de premiere mondiale şi europene ale salonului. Cu toate acestea, producătorii de maşini nu au parte de veşti bune pentru acest an. Dacă în 2012 scăderea vânzărilor şi concedierile din industria auto au fost la ordinea zilei, lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în 2013.

Citeşte şi Primele imagini cu Dacia Logan 2 şi Sandero 2 VIDEO

În acest context, Dacia se poate lăuda, după ce, vânzările la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% faţă de 2011, iar cele mai mari pieţe de desfaceri au rămas Franţa, Germania, Algeria, Turcia şi Italia.

„Supracapacitatea nu este cea mai gravă problemă. Problema numărul unu este faptul că piaţa auto este în scădere şi va continua să scadă„, a declarat Carlos Ghosn, preşedintele Renault-Nissan.

La salon sunt prezente aproximativ 700 de de mărci. Printre acestea, Ferrari, Porsche si Bugatti. Organizatorii se aşteaptă la aproximativ 700.000 de vizitatori. Renault a prezentat şi primul crossover urban, Captur.

Opel, la rândul său, a avut două premiere, Cascada şi vedeta sportivă „Rallye Cup”.

Japonezii de la Mitsubishi şi Subaru au avut premiere, de asemenea, tot cu modele SUV.

Compania Lamborghini a lansat o nouă maşină al cărei preţ ajunge la 3,6 milioane de euro. Noul autoturism poartă numele unui cunoscut taur. Veneno a fost construit pentru celebrarea a 50 de ani de la înfiinţarea companiei.

Citeşte şi  Dacia a prezentat noile modele. SANDERO, disponibil, în România, de luni. VEZI CÂT COSTĂ