Dacia Grand Duster, noi imagini spion cu modelul cu şapte locuri, aşteptat în România

Dacia se pregăteşte să extindă gama modelului Duster. Producătorul de la Mioveni a început deja testele pentru facelift-ul la actuală model SUV, cât şi la versiunea cu şapte locuri care va purta, cel mai probabil, numele de Grand Duster.

18 mart. 2021, 23:45
Dacia Grand Duster, noi imagini spion cu modelul cu şapte locuri, aşteptat în România

Dacia Grand Duster este modelul care ar putea înlocui modelul Lodgy, la care producătorul de la Mioveni a renunţat din cauza cererii scăzute pentru modelele de tip monovolum.

Potrivit Autoexpert.ro, Dacia pregăteşte o versiune cu şapte locuri a modelului Duster. Maşina aflată în teste a fost surprinsă în varianta camuflată în parcarea unui popas din judeţul Mureş.

Imagini cu Dacia Grand Duster în camuflaj

Chiar şi în spatele camuflajului, se poate observa că autoturismul este vizibil mai lung şi folosește stopuri cu o formă mai lungă amplasate pe verticală. De asemenea, în imagini apar şi câteva exemplare Duster cu camuflaj parțial. Cel mai probabil, e vorba despre soluţii pentru viitorul Duster facelift.

Dacia Grand Duster, adică un crossover cu şapte locuri, există încă din 2017. Lansarea noii maşini ar putea avea loc la sfârşitul acestui an sau în 2022.

Noul model va prelua motorizările de la actuala Dacia Duster inclusiv unitățile 1.0 TCe de 100 CP și 1.3 TCe de 130 și 150 CP.

Citeşte şi: Dacia, lansare-bombă la început de ianuarie. Bigster, un SUV mai mare decât Duster. Renault: Dacia și Lada să funcționeze într-o singură unitate de business – FOTO şi VIDEO

Dacia Grand Duster e posibil să aibă și o versiune hibridă. Ar fi prima de acest gen din istoria Dacia. Noul „Grand Duster” va avea aproximativ 4.5 metri lungime și va dispune de noi dotări precum frână automată de urgență, detectoare de punct mort, asistență la pornirea în pantă și frână de parcare electrică.

Noul model Dacia „Grand Duster” va fi produs din octombire 2021 la Mioveni și va putea fi cumpărat în ultimele luni ale acestui an. Nu știm însă și cât va costa noul model.

Se pare că un nou concept sub marca Dacia va face furori anul acesta. Este vorba despre Bigster, un SUV (sport utility vehicle) de 4,6 metri lungime, cu aproape 30 cm mai mare decât Duster, potrivit comunicatului companiei.

Conceptul, sensibil mai mare decât Duster, va avea și un logo redesenat al mărcii Dacia. Bigster va fi construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur.

Șeful Denis Le Vot a anunțat că mărcile Dacia (România) și Lada (Rusia) vor funcționa într-o singură unitate de business. Miza francezilor este de a veni cu maşini mai mari şi mai competitive, iar în centrul mărcii Dacia va sta un nou SUV de dimensiuni compacte – de 4,6 metri lungime, construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur şi Clio – CMF B.

Dacă Duster are acum 4,34 metri lungime, acum francezii vin cu unul cu aproape 30 cm mai lung.

foto: Rally Photo Hunters

Citeşte şi: Funcţiile ascunse ale noilor maşini Dacia şi cum pot fi activate