Dacia, lansare-bombă la început de ianuarie. Bigster, un SUV mai mare decât Duster. Renault: Dacia și Lada să funcționeze într-o singură unitate de business – FOTO şi VIDEO

Renault vine cu o lansare surprinzătoare astăzi. Se pare că un nou concept sub marca Dacia va face furori anul acesta. Este vorba despre Bigster, un SUV (sport utility vehicle) de 4,6 metri lungime, cu aproape 30 cm mai mare decât Duster, potrivit comunicatului companiei.

RomaniaTV.net
14 ian. 2021, 12:42

Dacia, lansare-bombă la început de ianuarie.Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia și Lada, a prezentat primele informații despre noul concept, dar nu a dat detalii despre data intrării în producție și preț.

Dacia, lansare-bombă la început de ianuarie. Bigster, un SUV mai mare decât Duster

Conceptul, sensibil mai mare decât Duster, va avea și un logo redesenat al mărcii Dacia. Bigster va fi construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur.

Șeful Denis Le Vot a anunțat că mărcile Dacia (România) și Lada (Rusia) vor funcționa într-o singură unitate de business.

Miza francezilor este de a veni cu maşini mai mari şi mai competitive, iar în centrul mărcii Dacia va sta un nou SUV de dimensiuni compacte – de 4,6 metri lungime, construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur şi Clio – CMF B.

Dacă Duster are acum 4,34 metri lungime, acum francezii vin cu unul cu aproape 30 cm mai lung.

„Preţul mediu la Dacia va creşte cu 30% datorită noului portofoliu. Deja am început acest lucru cu noul Sandero, va continua cu noul Spring electric şi viitorele modele”, a spus Denis le Vot CEO Dacia Lada business unit în cadrul Grupului Renault.

Mai mult, viitorul SUV Dacia va veni cu un sistem hibrid de propulsie şi va putea fi echipat cu sisteme alternative de propulsie.

„Spiritul aventurier a inspirat designerii noștri către un nou prototip: Dacia Bigster Concept! Apasă #play și descoperă noul capitol dintr-o poveste de succes!”, este mesajul transmis de Dacia alături de clipul de prezentare al noului concept.

Imaginile au fost transmise pe pagina de Facebook a companiei. Iată cum arată cea mai revoluţionară idee transpusă în autoturismele DACIA.

Citeşte şi: Renault şi-a prezentat planul strategic, costurile vor fi reduse cu 2,5 miliarde de euro în următorii doi ani. Dacia intră pe segmentul C