Dacia Logan, în topul celor mai urâte maşini din ultimii 20 de ani. GALERIE FOTO

Dacia Logan a fost inclusă în topul „Celor mai urâte 10 maşini din ultimii 20 de ani", realizat de Corriere della Sera. Topul nu se vrea, însă, a fi unul jignitor, ci unul menit mai degrabă să amuze cititorii.

19 sept. 2021, 13:07

Dacia Logan nu a fost pe placul italienilor de la publicaţia Corriere della Sera. Cel puţin partea din spate a autoturismului. Cel puţin aceasta este remarca jurnalistului italian, care este de părere că estetica a fost pusă pe plan secund, preţul mic fiind principalul atu al autoturismului.

În primii ani ai relansării mărcii de către casa franceză, estetica a fost, fără îndoială, sacrificată pe altarul listei de preţuri. Maşina era ieftină, dar aspectul său, mai ales în spate, cu siguranţă nu încuraja cumpărarea”, scrie publicaţia italiană.

Nici anumite modele Fiat, Lancia, Opel, Nissan, Toyota şi Chrysler nu au fost pe placul jurnaliştilor italieni, informează Mediafax. Automobilele n-au primit punctaje, astfel că locurile ocupate (Dacia este pe 4) sunt aleatorii.

Dacia Logan, în top 10 al celor mai urâte maşini din ultimii 20 de ani

Iată, în continuare, cele 10 modele care au intrat în „Top 10 cele mai urâte 10 maşini din ultimii 20 de ani”:

Daihatsu Materia. Conceput pentru familii „slim”, modelul este unul ghemuit şi pătrat. Orice se poate spune, cu excepţia faptului că este frumos. Măcar este uşor de parcat, cu un all-inclusive de 5 locuri, 5 uşi, cu 380 cm lungime şi 169 cm lăţime. Are avantajul că nimeni nu s-ar gândi să-l fure.

Citeste si Visul Cristinei de a deveni mamă s-a transformat într-o tragedie. Tânăra care locuia în Italia a murit în Republica Moldova, timpul unei fertilizări in vitro

Primul Fiat Tipo. Foarte versatil şi funcţional, primul Fiat Tipo a avut totuşi succes datorită faptului că este spaţios. A fost produs până în 1995, iar următorul model prezentat de Fiat în 2015, menţinând în acelaşi timp numele Tipo, a fost considerat un capitol complet diferit de omonimul său din anii ’90.

Fiat Multipla din 1998 este urât, un model îndrăzneţ şi neaşteptat, dornic să conecteze parbrizul cu capota. S-a născut din creionul genialului designer Roberto Giolito, care în 3,99 metri reuşise să încapă 6 scaune confortabile şi un portbagaj de 430 de litri. Despre ea a vorbit şi câştigătorul Premiului Pulitzer, Dan Neil, critic auto, incluzând-o pe lista celor mai proaste maşini din toate timpurile: „Multipla ne aminteşte că maşinile nu trebuie doar să fie funcţionale, ci şi frumoase, sau, cel puţin, să evite să arate aşa”, a scris el, în 2007, în Time Magazine.

Dacia Logan. Misiunea Dacia a fost, de la bun început, să le ofere românilor maşini moderne şi robuste pentru familie. În 1999, Dacia a devenit un brand Renault, dar se pare că punctul de cotitură stilistic nu a venit imediat, având în vedere liniile nu tocmai captivante ale Logan, lansate în 2004. În primii ani ai relansării mărcii de către casa franceză, estetica a fost, fără îndoială, sacrificată pe altarul listei de preţuri. Maşina era ieftină, dar aspectul său, mai ales în spate, cu siguranţă nu încuraja cumpărarea.

Opel Ampera a fost o maşină revoluţionară în 2011, fiind prima maşină electrică. Cu acest automobil, Opel s-a impus ca un pionier în drumul către mobilitatea electrică, dar nu ca un maestru al stilului. Opel Ampera a fost prima maşină electrică din Europa care a permis mobilitatea pentru „Du-te oriunde în orice moment”, dar nu a fost remarcat pentru armonia formelor.

Renault Avantime a trebuit să deschidă o fereastră cu privire la viitorul maşinii cu designul său inovator şi cu multă tehnologie, dar nu a fost înţeleasă, iar vânzările s-au oprit la puţin peste 8500 de unităţi, fără a ajunge la cele 15.000 aşteptate de Renault. Ca să nu mai vorbim de efectul surpriză al butonului „Grand Air”, care deschidea în acelaşi timp toate geamurile şi acoperişul.

Nissan Almera, un model minimalist şi spartan, nu rămâne un mare exemplu al stilului pentru producătorul japonez. O cutie cu patru roţi, cu forme care rămân ancorate în trecut.

Citeste si Pandemia de COVID depășește Gripa Spaniolă și devine cea mai mortală din istoria SUA

Lancia Thema s-a vrut a fi elegantă, dar a eşuat într-o oarecare măsură. Sedanul maxi-italian, o reinterpretare a modelului Chrysler 300, a căutat să combine dimensiunile generoase şi confortul maşinilor americane cu finisaje la nivel înalt şi un stil propriu. Tehnologie bună şi interioare luxoase, dar Lancia Thema cu siguranţă nu a intrat în istorie pentru design.

Toyota Yaris Verso, un model născut ca un experiment la modă de minivan în 2001, a fost un eşec total. Fondată în 2001, Toyota Yaris Verso a fost retrasă de pe piaţă în 2004.

Chrysler PT Cruiser este una dintre cele mai controversate maşini din istorie. Este o interpretare oarecum bizară a conceptului de monovolum cu 5 uşi. Designul, conceput de Bryan Nesbitt, a fost în mod deliberat retro, pentru a aminti de maşinile clasice din anii 1930, dar pasajele stângace, grila din faţă şi spatele uşor funerar nu au fost prea apreciate.


loading...