Visul Cristinei de a deveni mamă s-a transformat într-o tragedie. Tânăra care locuia în Italia a murit în Republica Moldova, timpul unei fertilizări in vitro

Cristina şi Ştefan şi-au dorit din tot sufletul să devină părinţi. O fertilizare in vitro urma să le îndeplinească visul, însă totul s-a transformat într-o tragedie. Deşi locuiau în Italia de mai mulţi ani, Cristina a ales să facă procedura în Republica Moldova, ţara sa natală.

19 sept. 2021, 09:59
Visul Cristinei de a deveni mamă s-a transformat într-o tragedie. Tânăra care locuia în Italia a murit în Republica Moldova, timpul unei fertilizări in vitro
Visul Cristinei de a deveni mamă s-a transformat într-o tragedie. Tânăra care locuia în Italia a murit în Republica Moldova, timpul unei fertilizări in vitro

Visul Cristinei de a deveni mamă s-a transformat într-o tragedie.  Originari din Republica Moldova, Cristina şi soţul ei locuiau de mai mulţi ani în Italia. Tînăra lucra într-o cofetărie din Chivasso, foarte aproape de Torino, iar Ştefan era electrician. Cei doi încercau să devină părinţi de patru ani, aşa că, au decis să apeleze la fertilizarea in vitro. Din motive economice, Cristina şi soţul său au decis să se întoarcă în ţara natală pentru a face procedura medicală. Din păcate, asta a costat-o viaţa pe tânăra în vârstă de 30 de ani.

Visul Cristinei de a deveni mamă s-a transformat într-o tragedie. A murit în timpul fertilizării in vitro

Citeşte şi Cristina și Boris Danu, sfârșit tragic în Italia. Motocicleta cu care se deplasau s-a rupt în două

Cristina Toncu şi Ştefan Sîrbuleţ îşi doreau din toată inima să devină părinţi. Pentru că îi Italia intervenţia medicală costa foarte mult, cei doi au decis să se întoarcă în Republica Moldova. Nu au anunţat pe nimeni ce vor să facă, deoarece voiau ca totul să fie o surpriză.

Pe 26 august, Cristina a ajuns la clinica din Chişinău. Procedura era destul de simplă şi ar fi trebuit să dureze doar 20 de minute. În schimb, în timpul intervenţiei, ceva nu a mers bine, iar tânăra în vâsrtă de 30 de ani a intrat în  stop cardiac, apoi în comă. Se pare că, înainte de intervenţie, rezultatul unei electrocardiograme a generat unele suspiciuni medicilor care, totuşi, după repetarea examinării, au decis să meargă mai departe cu procedura.

„Timp de aproximativ patru ani am încercat să avem un copil. Apoi, discutând cu niște prieteni, am decis să mergem la o cunoscută clinică privată din capitală, specializată în fertilizarea in vitro. Așa că pe data de 26 august, ea a fost supusă procedurii de extracție a ovocitelor. Era opt dimineața. M-au sunat după trei ore, iar doctorul m-a chemat la clinică și mi-a spus că inima Cristinei s-a oprit. El mi-a mai spus că și-a făcut treaba bine, că nu au existat complicații. Apoi mi-a spus să rămân calm, că totul se va rezolva în două săptămâni”, povesteşte soţul tinerei, potrivit Corriere.

Cristina a fost apoi transferată la un alt spital. Pe 2 septembrie, inima tinerei de 30 de ani a încetat să mai bată, fără ca cei dragi să fie informați imediat.

„Cristina a fost bine, analizele ei spun arată asta. Știm că nu se va mai întoarce nicioată la noi – spun rudele – Acum vrem să înțelegem ce s-a întâmplat. Vrem dreptate pentru moartea ei”, a mai spus Ştefan.

Citeşte şi O româncă i-a sucit mințile lui Antonio Banderas. Noua „Mădălina Ghenea” este actriță în Italia și a avut apariții pe podiumurile marilor case de modă

Pe lângă o plângere la Parchet, familia a solicitat implicarea Ministerului Sănătății din Republica Moldova pentru a iniția o procedură penală împotriva medicilor și a instituției de sănătate, relatează Corriere.

Cristina şi Ştefan se întâlniseră în urmă cu 14 ani în Moldova, ea şi-a urmat iubitul în Italia, unde locuiesc acum şi părinţii, şi fratele ei. Erau căsătoriţi de 4 ani. Cristin lucra la o cofetăria din Chivasso, foarte aproape de Torino.