Dacia Spring, la primul test. Totate detaliile, plusurile şi minusurile primului model electric al constructorului de la Mioveni

Modelul Dacia Spring poate fi catalogat drept decent în privința comportamentului rutier, scriu cei de la economica.net, care au făcut o analiză detaliată a modelului electric lansat sub sigla uzinelor de la Mioveni.

31 mart. 2021, 18:21
Dacia Spring, la primul test. Totate detaliile, plusurile şi minusurile primului model electric al constructorului de la Mioveni

„Cum vorbim despre un model dedicat orașului, care se va deplasa extrem de rar cu peste 100 km/h, viteza maximă este mai puțin importantă la Dacia Spring, însă în timpul testului derulat pe o distanță de circa 150 km am avut dovada că mașina poate atinge, în linie dreaptă, 126 km/h. Accelerația se încadrează și ea în limitele decenței. După un sprint destul de agresiv până la 50 – 70 km/h, apăsarea pedalei de accelerație nu mai asigură un răspuns foarte prompt, viteza crescând constant, însă destul de lent. Oricum, ca să liniștim discuțiile fără fond, pot fi făcute fără probleme depășiri ale unor colegi de trafic care se deplasează cu 80 – 90 km/h”, se arată în materialul celor de la ECONOMICA.NET.

Lipsa bării de torsiune, componentă eliminată de proiectanți pentru că încurca amplasarea pachetului de baterii sub bancheta din spate, permite un ruliu pronunțat doar atunci când virajele sunt abordate agresiv, în rest sistemul de suspensie suplinind suficient neajunsul. Și, dacă tot am vorbit de suspensii, să spunem că Dacia Spring absoarbe foarte bine denivelările, mișcarea fermă a ansamblului dând încredere oricărui șofer.

Citeşte şi Dacia Spring, lovitură pe piaţa auto în doar câteva ore de la deschiderea comenzilor. Mii de oameni au comandat maşina electrică

Sistemul de direcție este foarte potrivit pentru utilizarea în aglomerația orașelor, însă nu foarte plăcut atunci când viteza depășeste 100 km/h. Cum în majoritatea situațiilor Spring va rămâne sub acest plafon, ușurința cu care poate fi rotit volanul și unghiurile permisive ale roților din față vor încânta în special în momentul manevrelor de parcare.

Autonomia respectă datele oferite de producător. E drept că și temperatura exterioară de 10 – 15 grade Celsius a corespuns aproape perfect condițiilor optime de utilizare a unei mașini electrice. Porniți din București cu o autonomie de 205 km, am revenit după circa 150 km parcurși în proporție de peste 50% în afara localităților, cu energie suficientă pentru încă 68 de kilometri.

Citeşte şi Dacia Spring, primul model electric de la Dacia, va fi disponibil la vânzare din luna septembrie. Anunţul oficial al companiei

Habitaclul noului Spring este cel la care te poți aștepta de la o mașină de clasă A. În interior pot încăpea fără mari probleme patru persoane de înălțime și greutate medii, însă dacă aveți în plan să transportați pasageri de peste 1,90 m pe distanțe mai lungi ar fi bine să testați cu atenție spațiul oferit de habitaclu, mai ales pentru locurile din spate. Problemă comună la cam toate mașinile de clasă A, distanța dintre bancheta din spate și scaunele din față, precum și înălțimea dintre șezut și plafon, nu permit extravaganțe. Apoi, un detaliu important, este atenția la accesul către bancheta din spate. Plafonul care plonjează către hayon asigură un aspect interesant mașinii, dar, în același timp, pare un magnet pentru capul celor care realizează prea târziu că se urcă într-un vehicul de mici dimensiuni, mai scriu cei de la ECONIMICA.NET.

Click aici pentru întreaga analiză a modelului electric Dacia Spring, făcută de economica.net.