Dacia Spring, preţ în continuă creştere. Cât a ajuns să coste varianta de bază a maşinii electrice

Dacia a crescut din nou preţul modelului electric Spring. Începând din aprilie 2022, varianta de bază a singurului vehicul 100% electric din portofoliul producătorului de la Mioveni costă peste 20.000 de euro.

01 apr. 2022, 16:32
Dacia Spring, preţ în continuă creştere. Cât a ajuns să coste varianta de bază a maşinii electrice

Modelul electric Dacia Spring a trecut deja prin mai multe modificări de preţ, în condiţiile în care cataloagele de precomenzi au fost deschise în primăvara anului 2021.

Dacia a anunţat deschiderea precomenzilor pentru România în 20 martie 2021, iar la cea vreme preţul unui model Spring era de 18.100 de euro (TVA inclus). Era vorba despre varianta Confort Plus, care includea în serie de echipamente de siguranță, precum limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, șase airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență. Totodată, mașina includea sistem de navigație și multimedia cu ecran tactil de 7 inch, cablu de încărcare Mode 3 (AC) și asistență video la parcarea cu spatele, conform Economica.net. În materie de opţionale, Dacia Spring putea fi comandată atunci şi cu adaptor încărcare rapidă DC 30kW și cablu de încărcare Mode 2 – 10A.

Citeşte şi: Veste bună pentru fanii Dacia. Bigster ar putea fi produs la Mioveni. „Este foar­te posibil”

Preţul Dacia Spring, al doilea val de scumpiri. Chiar şi aşa, maşina electrică e mai accesibilă decât concurenţa

Varianta Confort Plus a Dacia Spring a fost scumpită prima oară pe 8 noiembrie 2021. Aşa se face că varianta standard ajungea la un preț de 19.100 de euro.

Acum, în aprilie 2022, Dacia Spring costă în varianta de bază 20.300 de euro. În schimb, cei care vor un adaptor pentru încărcare rapidă DC 30kW trebuie să plătească în plus 450 de euro, în vreme ce cablul de încărcare Mode 2 – 10A (EVSE) costă 200 de euro.

În pofida valurilor de scumpiri, Dacia Spring rămâne între cele mai accesibile maşini electrice de pe piaţa din România, cu toate că preţul se apropie tot mai mult de cel al rivalului Volkswagen e-Up!

Maşina electrică a producătorului german are un preț de catalog de 26.341 de euro după ce a suferit mai multe majorări succesive.

Un alt model 100% electric care poate fi cumpărat la un preţ mai mic de 30.000 de euro este Fiat 500e. Acesta are în prezent un preț de bază de 27.223 de euro.

Vânzările Dacia Spring, în creştere chiar şi după scumpiri

Dacia Spring este prima şi singura maşină electrică din portofoliul producătorului de la Mioveni. Chiar dacă este produs în China, vehiculul electric a avut o influenţă vizibilă asupra pieţei auto din România. Conform LifeNews.ro, dacă în primele nouă luni din 2021 erau comercializate lunar între 200 și 600 de mașini electrificate, din octombrie numărul acestora a urcat brusc la peste 1.000 și chiar peste 2.000 în noiembrie și decembrie. Pentru cei mai puțin avizați trebuie spus că octombrie 2021 este luna în care au debutat livrările modelelor Dacia Spring comandate în primăvară.

Cu peste 3.000 de unități ajunse deja la clienți în doar trei luni (octombrie – decembrie 2021), Dacia Spring a urcat brusc în clasamentul general al modelelor vândute în România până pe locul 5, la câteva zeci de unități distanță de locul 4 ocupat de Ford Puma și peste modele cu sisteme convenționale de propulsie precum Renault Clio, Hyundai Tucson sau Skoda Octavia.

Tot Dacia Spring a devenit în 2021 liderul absolut al pieței mașinilor 100% electrice. În clasamentul acestei zone a pieței, cu exact 3.068 unități, Dacia Spring ocupă locul întâi, modelul Dacia produs în China fiind urmat la mare distanță de Volkswagen Up! (435 unități) și Hyundai Kona electric (384 unități).

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste o Dacia 1300 în Germania. Mașina are un milion de kilometri la bord și face furori printre împătimiții de automobile