Dacia Spring ajunge și în afara Europei. Care e prima țară unde va fi vândut modelul electric al mărcii românești

Grupul Renault, din care face parte și marca Dacia, a decis să vândă modelul Dacia Spring, prima mașină electrică a acestui brand, și în afara Europei.

29 apr. 2022, 09:13
Dacia Spring ajunge și în afara Europei. Care e prima țară unde va fi vândut modelul electric al mărcii românești

Maroc este prima țară din afara Europei unde va fi vândută Dacia Spring. Cu o uzină în care sunt produse o parte din modelele Dacia și cu o cotă de piață uriașă a grupului Renault (aproape 50%), Dacia poate înregistra un succes la fel de mare precum cel din Europa, pe piața locală, cu modelul fabricat în China, pe baza lui Renault K-ZE, potrivit Profit.ro.

Lansarea modelului Dacia Spring pe piața din Maroc se va întâmpla în luna noiembrie a anului 2022, conform informațiilor furnizate de directorul Dacia Maroc, Fabrice Crevola.

„Spring este făcut pentru circulația în oraș și poate atinge o autonomie de 300 de kilometri în aceste condiții, și chiar peste. Dar dacă vrei să mergi Casablanca – Rabat, va trebui să încarci la sosire”, a spus Crevola.

O mașină Dacia Spring va avea prețuri comparabile cu cele din România, potrivit primelor informații. Mai concret, prețul se va încadra între 19.000 – 20.000 de euro. Dacia Spring a înregistrat în Europa un succes major, cu peste 27.000 de unități înmatriculate în 2021, în doar trei luni de livrări, și alte peste 9.000 de unități în primul trimestru al acestui an. La acestea se adaugă comenzile care nu au fost încă onorate, având în vedere că timpul de livrare este de 3 – 4 luni, conform informațiilor transmise de reprezentanții Renault Group.

Compania Zity se numără printre clienții care au contribuit mult la vânzările Dacia Spring în Europa. Compania a fost fondată de Renault cu scopul extinderii serviciilor de car-sharing. După ce a cumpărat câteva sute de mașini Spring pentru rețeaua din Paris, acum Zity a anunțat că va oferi clienților din Milano, Italia, 450 de mașini Dacia Spring. Acestea vor fi închiriate cu 17 cenți pe minut, respectiv la tarife fixe de 23 de euro pentru 2 ore, 49 de euro pentru 8 ore sau 99 de euro pentru două zile.

Citește și Tesla Model S, lovitură de proporţii din partea TUV. Maşina electrică a lui Elon Musk are o rată a defecţiunilor comparabilă cu Dacia

Citește și Dacia Spring, preţ în continuă creştere. Cât a ajuns să coste varianta de bază a maşinii electrice