Dacia vine cu primul model electric anul viitor. Preţul sfidează orice concurenţă

Crossoverul electric Renault City K-ZE ar putea fi vândut în Europa sub umbrela Dacia, anunţă surse din conducerea companiei. Producţia va fi păstrată însă în China. Pe de altă parte primele modele electrice care vor ieşi pe poarta uzinei de la Mioveni vor circula pe şosele abia peste doi-trei ani.

07 ian. 2020, 12:36
Dacia vine cu primul model electric anul viitor. Preţul sfidează orice concurenţă

Decizia grupului Renault vine în contextul în care din 2021 fiecare grup auto va trebui să-şi limiteze emisiile de dioxid de carbon la o medie de 95 g/CO2 per km, în timp ce în prezent media este spre 120 g/CO2/km. Informaţia a fost confirmată de Gilles Normand, directorul diviziei de maşini electrice a Renault, care a declarat că o versiune a K-ZE va fi lansată în Europa.

Maşina ar putea costa circa 15.000 de euro şi va veni la un preţ sub cel de circa 20.000 de euro al VW e-Up!, care însă promite o autonomie de 270 km, faţă de circa 250 km în cazul modelului Renault.

Citește și Dacia a scos la vânzare noul Logan Stepway. Care e preţul de pornire şi care sunt modelele disponibile

Pe de altă parte, modelele Dacia fabricate la Mioveni vor avea și versiuni electrice abia peste de doi-trei ani. „Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia„, a declarat Philippe Buros, directorul Renault Europa.