Dacian Cioloş: Programul de guvernare trebuie discutat cu partidele care vor forma majoritatea

Dacian Cioloș a declarat luni că nu dorește să facă promisiuni așa cum partidele se angajau în precedentele campanii electorale și a precizat că programul de guvernare trebuie discutat cu formațiunile care vor crea majoritatea.

05 dec. 2016, 11:44
Dacian Cioloş: Programul de guvernare trebuie discutat cu partidele care vor forma majoritatea

„Am văzut în multe dintre campaniile electorale precedente, când partidele se angajau la foarte multe lucruri — că o să modifice Constituția, că o să regionalizeze România, că vor modifica administrația — și nu s-a făcut aproape nimic, probabil și datorită faptului că ambițiile au fost foarte mari, vizavi de ceea ce este posibil să fie făcut. De aceasta eu unul nu vreau să mă arunc în promisiuni, cu atât mai mult cu cât un program de guvernare trebuie discutat și cu partidele care vor intra la guvernare”, a afirmat Cioloș, la Adevărul Live potrivit Agerpres.

El a arătat că a discutat cu reprezentanții celor două partide care îl susțin pentru funcția de prim-ministru pe tema programelor lor de guvernare, dar a subliniat că se vor stabili concret anumite angajamente dacă se va face o majoritate cu PNL și USR.

„Sigur că am discutat cu cele două partide (PNL și USR — n.r.) pe marginea programelor pe care le-au prezentat în campanie, dar fiecare, separat, și-a prezentat programele electorale în campanie. Dacă se va putea construi o majoritate în jurul lor, atunci vor trebui discutate concret angajamentele pe care le putem pune pe masă”, a precizat Dacian Cioloș.