Dacian Cioloş a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze posibilitatea de a acorda în continuare facilităţi familiilor veteranilor

Dacian Cioloș a cerut Ministerului de Finanțe să analizeze posibilitatea de a permite în continuare veteranilor și familiilor lor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul. Premierul a insistat asupra faptului că Guvernul său este acuzat pe nedrept pentru "aberații" care se regăsesc în Codul fiscal elaborat de guvernul Ponta.

04 aug. 2016, 15:08
Dacian Cioloş a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze posibilitatea de a acorda în continuare facilităţi familiilor veteranilor

„Am cerut Ministerului de Finanțe să analizeze inclusiv posibilitatea de a permite în continuare veteranilor și familiilor să plătească impozitul cu deducerile la care are dreptul veteranul atunci când clădirile respective sunt folosite pentru locuințe de familie. Sunt niște discuții pe care o să le înceapă Ministerul de Finanțe să vedem cum rezolvăm încă o dată o problemă care nu a fost creată de acest Guvern, dar așa s-au obișnuit unii să mineze terenul prin modul cum au clarificat sau n-au clarificat anumite lucruri în anii trecuți și să le pună acum pe umerii tehnocraților pentru că e an electoral. N-o să mai accept lucruri din acestea. Cu calm și cu argumente o să le explicăm, dar e important ca oamenii să știe de unde vin problemele și pe de altă parte nu doar să spunem de unde vin problemele, dar să le și rezolvăm”, a precizat Cioloș la finalul unei întâlniri cu reprezentanții unor asociații agricole.

Întrebat dacă va modifica prin ordonanță de urgență prevederile respective ale Codului fiscal, premierul a spus că va comunica exact modalitatea când va avea propunerile formulate din partea MFP.

Dacian Cioloș a spus că nu are nicio dispută cu nimeni pe această temă și că Guvernul său este acuzat pe nedrept.

„N-am nicio dispută cu nimeni. Suntem acuzați pe nedrept pentru lucruri care au scăpat probabil celor care au elaborat Codul fiscal și în niciun caz nu e acest Guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele de aplicare, dar normele nu pot să rezolve eventuale scăpări sau eventuale probleme care nu au fost clarificate la vremea respectivă în Codul fiscal. (…) Am respins ideea că acest Guvern, așa cum s-a spus, cu dispreț față de veterani — și mă surprinde un pic modul ăsta de exprimare — că noi am fi introdus taxe suplimentare sau că am fi pus veteranii să ramburseze niște bani. Sunt niște prevederi în Codul fiscal pe care Guvernul trebuie să le aplice. Recunosc că sunt acolo niște aberații, așa cum am mai găsit aberații pe care a trebuit să le corectăm între timp. De trei ori am modificat până acum Codul fiscal, tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci când a fost elaborat Codul fiscal, nu de către acest Guvern”, a precizat prim-ministrul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război și militarii care au luptat în teatrele de operații au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar acest lucru este, în opinia liderului social-democrat, o dovadă de „dispreț” față de români pe care, dacă actualul Executiv nu și-o va cenzura, o face face PSD, prin moțiune.

„Îi cer, de aceea, premierului Cioloș ca, urgent, să anuleze efectele acestei noi și uluitoare dovezi de dispreț la adresa românilor. România este o țară care își cinstește eroii, încă mai este așa ceva. Dacă acest Guvern nu va ști să-și cenzureze măcar acest dispreț, îl va cenzura PSD prin moțiune”, a afirmat Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Cioloş: Modificăm regimul facilităţilor pentru veterani, ca să corectăm greşelile guvernului Ponta. Ce mesaj i-a transmis lui Dragnea