Dacian Cioloş a luat foc după valul de avize negative din Parlament. „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR”

USR PLUS, în frunte cu Dacian Cioloş, susţine că s-a format "o nouă majoritate USL" în Parlament, după ce candidaţii propuşi pentru noul Guvern au primit avize negative pe bandă rulantă în comisiile de specialitate.

19 oct. 2021, 14:31
Dacian Cioloş a luat foc după valul de avize negative din Parlament. „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR”

Dacian Cioloş a luat foc după valul de avize negative din Parlament. Cu toate acestea, partidul condus de premierul desemnat a anunţat că va merge „până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un Guvern care să scoată țara din criză”.

„Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR pentru ministere. Nu reușesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniștrilor.

USR a venit în Parlament cu o propunere de guvern și un program de guvernare, pentru că PNL și PSD au fugit de responsabilitate și nu au avut curajul să vină cu propuneri.
USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată țara din criză”, este mesajul publicat de USR PLUS, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu, lovitură decisivă pentru Guvernul Cioloş. „În acest moment, decizia e de a nu vota”

Reacţia conducerii USR PLUS vine după ce Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea şi alţi cinci candidaţi au primit aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament.

La rândul său, Dan Barna este de părere că, în prezent, criza politică se poate încheia miercuri, prin votarea Guvernului.

„Înţeleg că aceasta a fost decizia PNL de a se poziţiona pe abţinere ca să transmită un mesaj de disponibilitate la dialog. Confirm disponibilitatea la dialog, USR este exact în aceeaşi poziţie în care am fost din prima zi a crizei: cu un alt premier putem să ne aşezăm la masă. În câteva zile criza poate să înceteze, dar mâine criza poate să înceteze printr-un vot pentru Cabinetul Dacian Cioloş”, a mai spus vicepreşedintele USR.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să aibă o altă propunere de premier, Barna a răspuns: „Da. Pentru că România trebuie să iasă din criză, dar există şi cealaltă variantă care e în spaţiul public. Dacă PSD decide să-l susţină pe premierul Cîţu atunci noi suntem în opoziţie şi avem o majoritate PNL-PSD”.

Citeşte şi: Cad capete la audierea miniştrilor propuşi de Dacian Cioloş! Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea şi alţi cinci candidaţi au primit aviz negativ


loading...