Dacian Cioloş a vorbit cu Florin Cîţu pentru a stabili o întâlnire. Când s-ar putea aşeza la masa negocierilor cei doi lideri politici

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat luni seară că Dacian Ciloş şi Florin Cîţu au avut un schimb de SMS-uri, iar surse politice afirmă marţi că cei doi chiar au discutat telefonic.

12 oct. 2021, 11:12
Dacian Cioloş a vorbit cu Florin Cîţu pentru a stabili o întâlnire. Când s-ar putea aşeza la masa negocierilor cei doi lideri politici

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi premier demis, şi Dacian Cioloş, preşedintepe USR şi prim-ministru desemnat, ar încerca să stabilească o întâlnire pentru a vedea dacă, în urma negocierilor, este posibilă refacerea coaliţiei de guvernare dintre cele două partide, la care s-ar adăuga UDMR şi grupul minorităţilor.

Astfel, conform mai multor surse politice, întâlnirea ar putea avea loc miercuri, pentru că liberalii au ședința Biroului Politic Național marţi seară, la ora 20, în care probabil se va discuta şi mandatul lui Cîţu pentru întîlnirea cu premierul desemnat Dacian Cioloş.

Miercuri ar putea avea loc o întâlnire în format extins între liderii coaliției de guvernare: Florin Cîțu (preşedintele PNL), Dacian Cioloș (preşedintele USR și premier desemnat), Kelemen Hunor (preşedintele UDMR), dar și Varujan Pambuccian (liderul minorităților naționale).

În cadrul acestei întâlniri este posibil ca PNL și UDMR să îl informeze pe Dacian Cioloș că nu va primi sprijin în Parlament, asta pentru că USR-PLUS au votat alături de PSD și AUR la moțiunea de cenzură.

Dacian Cioloş nu este susţinut, momentan, de niciun partid, în afară de USR

Liderul PNL, Florin Cîțu, i-a sugerat lui Dacian Cioloș să discute cu PSD și AUR, partide alături de care a dărâmat Guvernul.

”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.

De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.

Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.”, spune Florin Cîțu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că Dacian Cioloș s-a comportat precum un bărbat care își bate iubita, iar apoi o cere în căsătorie.

”Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. E un mod de a face o apropiere destul de ciudată. Nu merge. Eu nu am datele necesare să vorbesc în acest moment și, oricum, dacă UDMR ar susține, nu are majoritate, trebuie să găsească și pe altcineva. Dar eu nu cred că va căuta la noi, va căuta unde are majoritate.”, a explicat Hunor.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „Candidatul nostru este acelaşi, Florin Cîţu, să fie clar. Sunt convins că doamna Şoşoacă abia aşteaptă să-l voteze pe Dacian Cioloş”