Dacian Cioloş: Administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferată de la Ministerul Transporturilor la nivel local

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferată de la Ministerul Transporturilor la autoritatea locală.

18 apr. 2016, 16:23
Dacian Cioloş: Administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferată de la Ministerul Transporturilor la nivel local

„Apropo de infrastructura care să conecteze Delta la restul lumii, am discutat şi de posibilitatea de a transfera la autoritatea locală administrarea portului din Tulcea, cu condiţia că autoritatea locală se angajează să investească în modernizarea şi în punerea în valoare a acestui port.

Să nu păţim aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri când Ministerul Transporturilor a transferat gestiunea unor porturi la autorităţi locale şi acestea, din lipse de resurse financiare, au lăsat în paragină infrastructura respectivă. În cazul de faţă avem fonduri în mod normal alocate şi prin fondurile europene şi ar trebui autoritatea locală împreună cu actorii din Deltă să găsească modalitatea cea mai eficientă de a folosi şi invesţiile în acest port pentru a dezvolta o reţea multimodală de transport durabil în Deltă, care să fie adaptată la specificul de aici”, a precizat Dacian Cioloş, luni, după o dezbatere publică referitoare la Strategia Deltei Dunării, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Delta Dunării are alocat peste un miliard de euro de euro în următorii 4 ani

Administrarea portului din Tulcea este deţinută în prezent de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) de la Galaţi, companie naţională aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.