Dacian Cioloş: Avem în plan retehnologizarea industriei de apărare şi înzestrarea armatei

Premierul Dacian Cioloş a discutat, joi, mai multe teme cu ministrul Economiei. Industria de apărare ar trebui să profite având în vedere angajamentele pe care România și le-a luat, ca stat, politic, de a crește bugetul pentru înzestrarea armatei, fiind una din concluziile discuţiilor.

11 feb. 2016, 13:10
Dacian Cioloş: Avem în plan retehnologizarea industriei de apărare şi înzestrarea armatei

„Date fiind angajamentele pe care România și le-a luat, ca stat, politic, de a crește bugetul pentru înzestrarea armatei, cred că poate să profite și industria de apărare, putem crea noi locuri de muncă, combinând obiectivele strategice de dotare a armatei cu punerea în valoare sau cu retehnologizarea ei în parteneriate pe care le putem construi. Asta ar fi viziunea, asta am discutat și cu președintele Iohannis, cu ministrul Apărării și în aceste direcţii vrem să mergem cu retehnologizarea industriei de apărare și înzestrarea armatei”, a explicat premierul.

De asemenea, premierul Dacian Cioloș a declarat că trebuie valorificat potențialul turismului balnear, arătând că, în acest an, ar putea fi găsite soluții pentru problemele care blochează dezvoltarea acestor stațiuni.

„Cred că, cel puţin în acest an, apropo de abordarea dezvoltării turismului în România, în corelare cu resursele naturale pe care le avem, cred că am putea veni cu mai multă claritate în ceea ce privește turismul balnear și să vedem cum putem debloca anumite lucruri care blochează dezvoltarea unor staţiuni balneare cu potenţial de dezvoltare turistică. Este un punct în care sper eu ca până la sfârșitul anului să venim cu câteva lucruri mai clare”, a spus Cioloș, după vizita de lucru la Ministerul Economiei, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, un alt subiect al discuţiilor a fost stimularea investiţiilor, subliniind că trebuie regândită prezenţa atașaţilor comerciali și a consilierilor economici în ambasade.

„Am discutat de acest nou compartiment privind stimularea investiţiilor în România și a investiţiilor românești în afară, de a atrage investitori străini în România. (…) Aici am numit un nou secretar de stat coordonator care vine cu o nouă viziune, cu obiectivul de a crea și consolida această agenţie pentru promovarea investiţiilor și comerţului, de a regândi prezenţa atașaţilor comerciali și a consilierilor economici în ambasadele noastre să ajute la promovarea economiei românești și a comerţului”, a punctat Cioloș.