Dacian Cioloş: Cerem guvernului să prelungească ora de vot până la 23.00. Eugen Tomac cere şi el prelungirea programului

Alianţa USR-PLUS cere guvernului să modifice ora de închidere a urnelor de la 21.00 la 23.00 şi să suplimenteze numărul de buletine de vot în secţiile unde s-au terminat, întrerupând procesul de vot. Eugen Tomac, preşedintele PMP, a cerut şi el prelungirea programului de vot la secţiile din străinătate.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 12:52
Dacian Cioloş: Cerem guvernului să prelungească ora de vot până la 23.00. Eugen Tomac cere şi el prelungirea programului

„Alianţa USR-PLUS cere guvernului să se reunească de urgenţă pentru a lua toate măsurile pentru extinderea programului de vot de la ora 21.00 la ora 23.00. Avem deja situaţii, cozi masive, unde e clar că oamenii care se aşază acum nu or să apuce să voteze”, a declarat Dacian Cioloş duminică după-masă.

De asemenea, liderul PLUS cere Biroului Electoral Central să permită să voteze toţi oamenii care se află în incinta şcolii la ora închiderii votului, nu în incinta sălilor de clasă unde se află urnele de vot.

Dacian Cioloş a cerut şi suplimentarea buletinelor de vot în mai multe secţii unde au fost epuizate, iar procesul de vot ar putea fi întrerupt.

 
Şi preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) prelungirea programului de vot pentru secţiile de votare din străinătate, având în vedere numărul mare de alegători care doresc să îşi exercite dreptul de vot, în special în Uniunea Europeană şi în Republica Moldova. Alianţa 2020 USR PLUS cere Guvernului prelungirea programului de votare şi suplimentarea buletinelor de vot în secţiile unde este aglomeraţie.

“Ne întâlnim cu un fenomen pe care l-am mai avut la alte alegeri şi anume de cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate, în mod special în faţa secţiilor de votare din Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Am solicitat Biroului Electoral Central să se întrunească de urgenţă şi să ia decizia de prelungi programul de vot pentru cetăţenii români care votează peste hotare până la ultimul cetăţean care îşi exercită dreptul de vot”, a declarat duminică Eugen Tomac.