Dacian Cioloș, convins că noua coaliția nu va rezista: „Nu cred că vor prinde Crăciunul anului 2022”

Dacian Cioloș a declarat că nu dă mai mult de un an Coaliției PNL-PSD-UDMR, punctând faptul că deja partidele din noul guvern au început să se atace între ele.

25 nov. 2021, 16:30
Dacian Cioloș, convins că noua coaliția nu va rezista: „Nu cred că vor prinde Crăciunul anului 2022”

„Eu nu cred că vor prinde Crăciunul anului 2022, în această formulă. Aţi văzut că încep să se atace încă de astăzi”, a declarat Dacian Cioloș, liderul USR.

Întrebat dacă USR ar fi dispus să negocieze cu liberalii, în cazul în care guvernarea PSD – PNL se va rupe, Cioloş a răspuns că rămâne de văzut „ce mai rămâne” din actualul PNL.

„Vom vedea ce mai rămâne din actualul PNL, nu într-un an de zile, în şase luni de zile. Vom vedea ce mai rămâne şi vom vedea cu cine mai avem de discutat. (…) Vom discuta cu toţi oamenii serioşi din ţara asta, care îşi doresc cu adevărat să modernizeze România, nu să se plimbe la putere dintr-un Guvern în celălalt, indiferent de consecinţe”, a mai spus Cioloș.

Dacian Cioloş: Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. În 2024 vrem să câștigăm toate alegerile

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, miercuri, că Florin Cîţu nu a încercat niciodată să refacă coaliţia cu USR, condiţia lui fiind doar să fie premier. Preşedintele USR a spus că Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. Cioloş a mai precizat că USR îşi va face un guvern din umbră şi că pentru 2024 şi-a propus ca formaţiunea sa să câştige toate alegerile.

„Noi am fost dispuşi să refacem coaliţia, ceea ce ne duce la presupunerea că soluţia asta era pregătită şi anticipată. Vă spun că a fost foarte clar domnul general Ciucă, că nu are mandat de a reface coaliţia PNL-USR”, a spus Dacian Cioloş, la Digi24.

Dacian Cioloş a mai spus că, după moţiune era clar că Florin Cîţu nu mai poate fi premier. ”Cred că toată lumea a înţeles, mai puţin Cîţu, dar tot nu i-a ieşit, nici cu PSD şi a aruncat PNL-ul în braţele PSD-ului”, a mai spus Cioloş.

„Florin Cîţu nu a încercat serios niciodată, după ce a picat Guvernul, să refacă coaliţia. Condiţia lui a fost: să fiu eu premier, nu contează dacă negoiez cu USR sau cu PSD, câtă vreme menţin posibilitarea ca eu să fiu premier”.