Dacian Cioloş: „Dau cele mai mari şanse unui guvern PNL-USR-PLUS”

Dacian Cioloș, liderul PLUS, a declarat vineri seara la Digi24 că, în viziunea sa, cele mai mari şanse sunt ca votul românilor să ducă spre o guvernare PNL-USR PLUS, după alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 19:45
Dacian Cioloş: „Dau cele mai mari şanse unui guvern PNL-USR-PLUS”

Dau cele mai mari șanse unui guvern PNL-USR PLUS după alegeri”, a spus Cioloș la Digi24.

Liderul PLUS a mai vorbit vineri seară despre situația pandemiei în România, dar și despre acuzele senatoarei USR Florina Presadă cu privire la listele alianție USR PLUS pentru parlamentare.

„Candidații la parlamentare nu sunt puși cu mâna de președintele unui partid. Fuziunea va avea efect când aceasta va fi recunoscută la tribunal, și asta va dura luni de zile. Până atunci, fiecare partid trebuie să-și selecteze candidații pe baza propriului statut.

Nu toți sunt mulțumiți de procedura de selecție. E prima dată pentru noi când participăm la parlamentare. Ceea ce e bine e faptul că acest proces de selecție e unul deschis, public. La noi candidații chiar în procedura internă de selecție își fac campanie pe social media, își exprimă nemulțumirile. La selecție nu pot trece toți. Membri votează. La PLUS nu se întâmplă lucrul ăsta și nu cred că se întâmplă asta nici la USR, ca președintele să îi pună cu mâna. Vlad Voiculescu nu face asta. Cei care nu vor fi aleși sigur că vor fi nemulțumiți”, a decllarat Dacian Cioloș.

Fostul premier crede că evoluția epidemiei COVID-19 este îngrijorătoare, dar că ar fi trebuit să fie previzibilă și că în această perioadă au lipsit comunicarea, predictibilitatea și transparența, iar oamenii au ajuns să nu aibă încredere în ceea ce spune un ministru sau un prim-ministru:

„E îngrijorător dar ar fi trebuit să fie previzibil. Dacă s-ar fi urmărit cu seriozitate modul în care evoluează ar fi trebuit să ne așteptăm și să luăm măsuri mai din timp. Acum vine valul din urmă. Nu vă pot spune cine a greșit. Mi-ar trebui mai multe date ca să văd cine, ce decizii ar fi trebuit să ia. Suntem în situația în care din nou ne ia prin surprindere ceva ce trebuia să fie prevăzut”, este de părere Dacian Cioloș.

„Trebuie să facem tot ceea ce ține de noi. Să purtăm masca, să respectăm măsurile de distanțare și să ne deplasăm doar cât este necesar. Cu cât se fac mai multe teste cu atât putem să identificăm mai multe surse de răspândire. Virusul se va răspândi oricum, dar dacă crește și numărul dar și agravarea infectărilor, atunci începe să fie foarte grav pentru că scăpăm de sub control situația”, a adăugat preşedintele PLUS.

Citeşte şi: SCANDALUL din USR ia amploare. Senatoarea Florina Presadă vorbeşte despre blaturile din partid