USR PLUS a decis că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu. PNL, sprijin total pentru premier

USR PLUS anunţă că îi retrage sprijinul politic lui Florin Cîţu şi că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului.

02 sept. 2021, 00:23
USR PLUS a decis că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu. PNL, sprijin total pentru premier

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, „care a aruncat ţara în criză politică”. „USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare”, afirmă reprezentanţii formaţiunii, care cer negocieri pentru un nou premier şi adaugă că, dacă discuţiile eşuează, vor susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu.

Dacian Cioloş anunţă că USR PLUS va susţine moţiune PSD împotriva Guvernului Cîţu. „Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară este că vom susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Stelian Ion, demis din funcţie cu o zi înainte să anunțe lista candidaților pentru șefia DIICOT. Iohannis îl voia afară încă din august pentru că nu l-a consultat

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.
În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Justiție în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu. Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Dan Barna, prima reacţie după ce Cîţu l-a remaniat pe ministrul Justiţiei: „Nu poate conduce nimic. Trebuie să plece, e mai rău decât Dragnea”

Şi Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că USRPLUS va susține o moțiune de cenzură impotriva Premierului Florin Cîțu.

USRPLUS va susține o moțiune de cenzură impotriva Premierului Florin Cîțu.USR PLUS anunță că își retrage sprijinul…

Posted by Vlad Voiculescu on Wednesday, September 1, 2021

PNL, şedinţă de susţinere a premierului Cîţu

O ședință de urgență a avut loc în această seară în cadrul echipei de campaniei de campanie internă a premierului Florin Cîțu. În cadrul ședinței online convocată imediat după anunțul revocării ministrului Justiției, liderii PNL și-au manifestat susținerea clară față de Florin Cîțu. Potrivit surselor noastre ei au fost mulțumiți de atitudinea premierului, întrucât ”dezvoltarea României nu poate fi condiționată”. Mâine, la ora 11.00 va avea loc o ședință Biroului Permanent Național al PNL în care se va da un mesaj puternic de susținere pentru premier. ”În aceeași măsură, liderii PNL spera ca USR să dea dovada de responsabilitate, sa fie înțelepți și să rămână la guvernare”, susțin sursele citate.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat miercuri seară premierul Florin Cîţu,  care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. „Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare”, a afirmat Cîţu. Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, după Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii. La acel moment, liderii coaliţiei au convenit asupra unui act adiţional la protocolul alianţei care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului. Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

Ciolacu: Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, îşi dau toţi demisia

Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, îşi dau toţi demisia, iar PSD nu va accepta ca „dorinţa românilor” de a scăpa de acest guvern să fie folosită „ca obiect de şantaj între partidele din coaliţie”, a afirmat miercuri liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, îşi dau toţi demisia. Şi tot guvernul pleacă! PSD va depune moţiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi aşteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul şi să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorinţa românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USR PLUS ca obiect de şantaj între partidele din Coaliţie”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Stelian Ion a răbufnit după ce Florin Cîţu l-a dat afară din Guvern: Premierul şi-a semnat plecarea din fruntea Executivului
„Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook, după declaraţia premierului privind revocarea ministrului Justiţiei.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că i-a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.