Dacian Cioloș demolează sistemul de justiție: „Dosarul 10 August este un eşec al capacităţii de a soluţiona dosare”

Dacian Cioloş atacă sistemul de justiție și acuză că dosarul 10 august reprezintă un "eşec" al instituției de a soluţiona cauze importante, cu impact social.

10 aug. 2021, 15:48
Dacian Cioloș demolează sistemul de justiție: „Dosarul 10 August este un eşec al capacităţii de a soluţiona dosare”

Dacian Cioloș a lansat un atac dur asupra sistemului de justiție român, în privința „dosarului 10 August”, caz pe care îl denumește un eșec al insitituției responsabile.

Copreşedintele USR PLUS a declarat că acest dosar este unul dintre motivele pentru care reforma în justiți este absolut necesară. De asemenea, politicianul susține că organismul în cauza nu are capacitatea de rezolva cauze cu un adevărat impact social.

„Am discutat şi legat de 10 august, e o aniversare astăzi, una tristă din mai multe puncte de vedere, nu doar legat de evenimentele care s-au petrecut, dar şi de faptul că în continuare aşteptăm adevărul legat de ceea ce s-a întâmplat acolo. Este, din punctul nostru de vedere, un eşec al justiţiei, al capacităţii de a soluţiona dosare importante, cu impact social. Ăsta e şi motivul pentru care dorim o reformare a justiţiei, să ne asigurăm că justiţia îşi face treaba, în primul rând, şi că are resursele să-şi facă treaba. Şi, din acest punct de vedere, Ministerul Justiţiei caută să asigure toate condiţiile pentru ca justiţia să fie independentă şi să aibă resursele să poată să-şi facă treaba”, a declarat Dacian Cioloş, marţi, la finalul Biroului Naţional al USR PLUS, relatează Agerpres.

Copreşedintele USR PLUS a subliniat, referitor la dosarul 10 august, că „suntem la jumătatea termenului de prescripţie” şi în continuare acest dosar „trenează”.

„Nu avem o direcţie clară în cercetarea acestui dosar şi nu aş vrea să ajungem în situaţia limită în care ne apropiem de termenul de prescripţie şi în continuare nu avem clarificări pe acest dosar”, a declarat Cioloş, potrivit stiripesurse.

Dacian Cioloş intervine în scandalul de la CFR: „Nu l-am auzit pe premier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe director”

Dacian Cioloş

a adus noi clarificări despre scandalul în care este implicat directorul CFR pentru modul în care a gestionat mai multe incidente.

„Nu l-am auzit pe premier să îi ceară (lui Cătălin Drulă- n.r.) să îl dea afară (pe directorul CFR – n.r.). I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante (directorul CFR) e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă. Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere.

Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi ministrul. Ştiţi că la CFR există CFR Călători, CFR Infrastructură, fiecare din aceste societăţi subordonate Ministerului Transporturilor au responsabilităţi diferite şi eu ştiu că ministrul Drulă a explicat lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24, conform News.ro.