Dacian Cioloş intervine în scandalul de la CFR: „Nu l-am auzit pe premier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe director”

Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, a declarat că premierul Florin Cîţu nu i-a cerut lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, să-l dea afară pe directorul CFR, ca urmare a incidentelor produse pe calea ferată în ultimele zile.

03 aug. 2021, 23:45
Dacian Cioloş intervine în scandalul de la CFR: „Nu l-am auzit pe premier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe director”

Dacian Cioloş a adus noi clarificări despre scandalul în care este implicat directorul CFR pentru modul în care a gestionat mai multe incidente.

„Nu l-am auzit pe premier să îi ceară (lui Cătălin Drulă- n.r.) să îl dea afară (pe directorul CFR – n.r.). I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante (directorul CFR) e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă. Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere.

Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi ministrul. Ştiţi că la CFR există CFR Călători, CFR Infrastructură, fiecare din aceste societăţi subordonate Ministerului Transporturilor au responsabilităţi diferite şi eu ştiu că ministrul Drulă a explicat lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24, conform News.ro.

Citeşte şi: Paul Stănescu (PSD): Useriștii Drulă și Vizante au pus pe șine politica durerii în cot

Dacian Cioloş ia apărarea directorului CFR: „Declaraţia respectivă a fost una nefericită”

Copreşedintele USR PLUS a recunoscut că directorul CFR a avut o „exprimare nefericită”.

„Exprimarea a fost una nefericită, eu ştiu din ce mi-a spus domnul Drulă, că domnul Vizante a fost prezent toată noaptea ca să ţină situaţia sub control, să ia toate deciziile care ţin de dânsul, a fost în contact cu colegi ai dânsului de la alte structuri din Ministerul Transporturilor care aveau ca responsabilităţi să caute soluţii, însă, cu siguranţă, declaraţia respectivă a fost una nefericită, nepotrivită.

Ca să dai afară un om cred că trebuie să ţii cont şi de ce s-a întâmplat atunci, dar şi de multe alte elemente. Şi aici am încredere în evaluarea ministrului Drulă care are în subordine directă pe domnul Vizante şi CFR Călători”, a precizat Cioloş, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: PSD cere demisiile lui Cîţu, Drulă şi Vizante după ce mai multe trenuri au stat în câmp peste 10 ore: „Doar o secundă îi lua lui Cîţu să-l demită pe Drulă”

În schimb, premierul Florin Cîţu a declarat joi că, în cazul în care directorul CFR, Ovidiu Vizante, ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost „acasă”:

Întrebat dacă îl va demite pe directorul CFR Călători, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a declarat vineri că judecă activitatea celor din subordine după profesionalism şi eficienţă, iar evaluarea se face la rece, nu după o greşeală de moment sau după o declaraţie, „oricât de nefericită a fost”.

Declaraţia care-l putea costa funcţia pe directorul CFR

Ovidiu Vizante, şeful CFR Călători,  a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat:

„De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”.

Întrebat dacă pasagerii au primit cel puţin apă, Vizante a declarat: „Vor primi când ajung la Bucureşti”.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Mihai Tudose ironizează Guvernul pentru cum a gestionat criza accidentului de tren de la Feteşti. „Cineva ne-a servit la Guvern o mâncare din resturi, din gunoaie, de toţi looserii”