Dacian Cioloș depune luni la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista cu miniştrii care vor face parte din cabinetul său.

15 oct. 2021, 18:57
Dacian Cioloș depune luni la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare

„Biroul Naţional al USR s-a întrunit, vineri, la solicitarea premierului desemnat, Dacian Cioloş, şi a stabilit un calendar pentru zilele următoare: sâmbătă – finalizarea programului de guvernare; duminică – şedinţă de Birou Naţional şi Comitet Politic pentru aprobarea programului şi a listei de miniştri; luni – depunerea programului de guvernare şi a listei de miniştri în Parlament”, anunţă USR.

Anterior anunțului, tot vineri, Dacian Cioloş a făcut primele declaraţii după ce Florin Cîţu l-a informat că nu mai trebuie să se întâlnească, pentru că mandatul dat de PNL în BEx nu s-a schimbat, astfel încât liberalii nu sunt dispuşi să negocieze refacerea guvernului de coaliţie. Premierul desemnat a afirmat încă o dată că România are nevoie cât mai repede de un guvern cu puteri depline şi, în acest context, i-a informat pe foştii aliaţi din PNL că au timp până duminică să se răzgândească, atunci când USR va avea o şedinţă în care se vor stabili programul de guvernare şi lista de miniştri.

Citește și Discuție-fulger între Dacian Cioloș și Klaus Iohannis. Premierul propus îi cere Președintelui să se implice pentru refacerea coaliției PNL-USR

„Ne trebuie un guvern cu puteri depline si am propus PNL si UDMR un program cu solutii concrete. Din pacate, am constatat si astazi ca PNL refuza o negociere cu premierul desemnat de presedintele Iohannis si nu pot decat sa fac din nou un apel la PNL sa nu fuga de responsabilitate. USR ramane in continuare determinat sa propuna un guvern desemnat in Parlament, pentru ca acolo se vede daca exista sau nu sustinere.

Duminica avem sedinta in care vom discuta si programul de guvernare si lista de ministri, deci PNL are pana duminica timp sa se razgandeasca, stie unde ne gaseste. Nu este momentul sa tot pasam egouri ranite, ci trebuie sa asiguram o guvernare stabila. Daca PNL are alte idei pentru o guvernare impreuna, stiu unde sa ne gaseasca.

Am spus de la inceput ca USR nu va negocia cu PSD, ba chiar PNL a negociat si chiar au guvernat impreuna, deci nu e cazul sa ne dea noua lectii. Ati vazut ca am incercat sa negociem, insa dincolo de aceste discutii, astazi domnul Citu nu a mai vrut sa neintalnim, m-a informat ca nu s-a schimbat mandatul.

Citește și Kelemen Hunor îi cere lui Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat

Cand nu mai ai ce negocia, faci o propunere si o supui la vot. Noi ne asumam pana la capat responsabilitatea formarii unui guvern, de care PNL fuge, iar dupa votul din Parlament vom trage concluziile si vom decide cum mergem mai departe. Nu am discutat despre depunerea mandatului meu, pentru ca acum sunt singurul care si-a asumat aceasta responsabilitate si am mandatul de la presedintele Iohannis in vigoare.

Oamenii asteapta decizii si un guvern. Eu fac propuneri concrete, de la celelalte partide am vazut doar speculatii aruncate pe surse, pe care nu vreau sa le comentez. PNL nu a facut nicio propunere, deci dati-mi voie sa merg cu mandatul pe care îl am”, a spus Dacian Cioloş.


loading...