Kelemen Hunor îi cere lui Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat

Liderul UDMR spune că Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. Conform lui Hunor, el mai are trei opţiuni: să renunţe la mandatul oferit de preşedinte, guvern PSD-USR-AUR, guvern monocrom USR.

15 oct. 2021, 15:09
Kelemen Hunor îi cere lui Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat

Liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că premierul Dacian Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR şi că acesta mai are trei opţiuni: să renunţe la mandatul oferit de preşedinte, guvern PSD-USR-AUR sau guvern monocrom USR. Afirmaţiile liderului UDMR vin după ce o nouă întâlnire cu Cioloş şi cu liderul. PNL Florin Cîţu a fost anulată, liberalii solicitând USR să se adreseze mai întâi AUR şi PSD pentru formarea unei majorităţi.

Biroul Executiv al PNL a decis: „Dacă USR nu va face o majoritate în discuţiile cu PSD şi AUR, PNL va demara discuţiile pentru a forma un guvern cu toate partidele responsabile, excluzând AUR”

”Premierul desemnat, Dacian Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. Prin urmare, el mai are trei opţiuni: 1. să renunţe la mandatul oferit de preşedinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianţă formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocrom USR. UDMR consideră în continuare că, în loc de tactici tehnice pentru putere, este necesar să se formeze un guvern cât mai curând posibil. Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societăţii, găsind soluţii urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creşterii preţurilor la energie şi pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor”, afirmă liderul UDMR.
Dacian Cioloş a renunţat la întâlnirea cu Cîţu şi Kelemen Hunor după ce PNL l-a trimis să caute susţinere la PSD şi AUR

El precizează că pentru UDMR, politica înseamnă în primul rând căutarea şi reprezentarea binelui comun, îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de siguranţă al oamenilor.

”Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România şi toţi cetăţenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenţi la guvernare”,. conchide Kelemen Hunor.

Premierul desemnat, liderul USR Dacian Cioloş, a declarat vineri că USR rămâne în continuare determinat să propuă până la începurtul săptămânii vitoare un Guvern în Parlament. ”Nu putem sta să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a afirmat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a afirmat, vineri, că a spus încă de la început că USR nu va negocia cu PSD şi le-a amintit celor de la PNL că ei au fost cei care au negociat cu social-democraţii şi chiar au avut guvern împreună.


loading...