Dacian Cioloş, despre banii europeni trimişi în România pentru criza de coronavirus. „Am cerut Comisiei să acorde flexibilități”

Comisia Europeană ar trebui să fie mai flexibilă în această perioadă de criză generată de epidemia de coronavirus, a declarat Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European. Europarlamentarul a cerut autorităţilor de la Bruxelles să reducă din birocraţie.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 09:50
Dacian Cioloş, despre banii europeni trimişi în România pentru criza de coronavirus. „Am cerut Comisiei să acorde flexibilități”

Dacian Cioloş a declarat la RFI, că pe fondul crizei generate de coronavirus, ”mai sunt anumite măsuri birocratice care vor trebui rezolvate și eliminate, tot felul de raportări, pe care întreprinderi, companii, diferite categorii de angajați persoane fizice autorizate trebuie să le facă în perioada următoare. I-am transmis semnalul ăsta și președintei Comisiei Europene ieri (luni), pentru că unele obligații vin din anumite directive europene, obligații legate de utilizarea de fonduri europene. Am cerut Comisiei Europene să analizeze rapid modalitățile prin care putem acorda flexibilități autorităților naționale, să nu mai ceară tot felul de avize, de documente, să oblige oamenii să se deplaseze la ghișeu acum, să facă tot felul de raportări, care în mod normal ar fi necesare”.

România va primi de la Comisia Europeană peste un miliard de euro pentru sistemul medical şi creditarea IMM-urilor care sunt afectate din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus. Comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit au trimis o scrisoare în acest sens miniștrilor români. 

Comisia Europeană direcţionează în România peste un miliard de euro pentru criza coronavirus