Dacian Cioloş, despre consultările de joi cu Klaus Iohannis: „Aşteptăm ca şi celelalte partide să-şi asume responsabilitatea”

Președintele USR Dacian Cioloş a declarat miercuri că nu crede că partidul pe care îl conduce va merge cu o propunere de premier la consultările de joi cu președintele Klaus Iohannis.

20 oct. 2021, 23:16
Dacian Cioloş, despre consultările de joi cu Klaus Iohannis: „Aşteptăm ca şi celelalte partide să-şi asume responsabilitatea”

Dacian Cioloş spune că, după ce a format un guvern USR şi a mers până la capăt, adică la votul în Parlament, unde executivul propus a fost respins, acum aşteaptă ca celelalte partide, PSD, PNL şi UDMR, să-şi asume responsabilitatea formării unui cabinet şi a unei majorităţi.

„Vom discuta chiar în seara aceasta, vom avea o ședință a Biroului Național și vom discuta mandatul cu care mergem. În principiu, nu cred că vom mai veni cu o propunere de premier.

Noi am făcut o propunere de premier, am mers până la capăt, mi se pare important acum să vedem că celelalte partide își asumă o responsabilitate pe care nu și-au asumat-o acum o săptămână și au prelungit situația. Sper ca acum să-și asume responsabilitatea. Noi ne-am făcut datoria”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloş, despre PNL: „Ne transmit mesaje de împăcare, iar în public continuă cu dezinformări”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, acuză, miercri seară, PNL că duce o campanie prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă şi pe Vlad Voiculescu.

„I-am costat mulți bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase și le-au împărțit prin țară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă și pe Vlad Voiculescu. Este pur și simplu de neînțeles ce dorește în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speță.

Dacă a existat cineva în guvern care a încercat din răsputeri să tragă în sus campania de vaccinare și lupta în pandemie, aceștia au fost Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Vă rog să vă amintiți cum a plecat de la Ministerul Sănătății secretarul de stat Andreea Moldovan, pe care activiști antivacciniști au atacat-o literalmente la ieșirea din clădirea ministerului, pentru că insista că situația este critică pentru țară. Să vă reamintiți și veșnicele contre și piedici puse de Florin Cîțu Ioanei Mihăilă pe durata mandatului sau declarațiile belicoase făcute la adresa lui Vlad Voiculescu.

Echipa de strategie subordonată domniei sale a sechestrat România și a pus imnul la difuzoare împărțind amenzi în stânga și dreapta ca să antagonizeze cetățenii care erau fugăriți pe stradă în loc să li se explice pericolul real la care se expun. Este rușinos și degradant ca politica românească să trăiască exclusiv din minciună.

O spun și o repet. Suntem oricând dispuși la dialog cu PNL. Dar dacă cineva își închipuie că noi ne vom așeza la masă cu Florin Cîțu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD și AUR fie nu știe ce vorbește, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni. Este rușinos de jos punctul unde s-a ajuns și, deși noi sperăm că oamenii echilibrați vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice.”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cătălin Drulă: „Suntem în măgăria asta de situaţie din cauza lui Florin Cîţu şi Klaus Iohannis. Premierul a luat 50 de miliarde să dea mită electorală primarilor, în loc să dea bani Sănătăţii”


loading...